Prostreno.cz

Olivový olej dodá vlasům lesk a zatočí překvapivě i s lupy

Olivový olej patří mezi nejpopulárnější oleje, a to nejen pokud jde o vaření, ale i v péči o náš vzhled. Dnes se zaměříme na vlasy. Použití olivového oleje na vlasy není žádnou novinkou, věděli to již staří Řekové a Římané. Antičtí Řekové považovali olivovník za posvátný strom, symbol moudrosti a míru, ale až Římané vyzkoušeli pěstování olivovníku a od nich také právě pocházejí první nástroje na lisování tohoto blahodárného oleje. Nechte se hýčkat tímto cenným darem přírody a na vlastní kůži vyzkoušejte, co dokáže olivový olej s vašimi vlasy.

Pokud se jedná o péči o pleť, tělo či vlasy, ani tady se nevyplatí šetřit. Extra panenský olivový olej se zpracovává pouze mechanickými prostředky bez použití chemických extrakčních nebo destilačních procesů. Rafinovaný olivový je sice o něco levnější, ale obsahuje také méně užitečných živin a antioxidantů.

A jak může být olivový olej prospěšný našim vlasům?

Podpoří růst

Stimulační povaha antioxidantů olivového oleje může pomoci odstranit chronický zánět ve folikulech a tím zlepšit růst vlasů. Při aplikaci stačí olej jen mírně zahřát a vlažný olej vmasírovat do pokožky.

Zapomeňte na lupy

Protizánětlivá povaha olivového oleje vede k vynikajícím výsledkům při použití na eliminaci lupů. Olivový olej navíc dokáže vlasové pokožce doplnit potřebné živiny a po pravidelném používání můžete na lupy zcela zapomenout.

Sbohem roztřepeným konečkům

Olivový olej může rychle zjemnit konce vlasů a tím je ochránit před roztřepením. Při použití olivového oleje na celou délku vlasů se můžete těšit z toho, že vaše vlasy budou za nedlouho pevnější, vyživené a lesklé.

Zmírňuje vypadávání

Začali vám padat vlasy, pro každou ženu je to přímo otřesná představa, ale naštěstí už existuje nespočet přípravků, který tento stav dokáže alespoň zpomalit. Mezi takové přírodní pomocníky patří i olivový olej. Posílí vlasy a zlepší zdraví vlasových folikulů.

Textura a lesk

Olivový olej může zvýšit ve vlasech obsah vitaminu E, který vaše vlasy dostávají například ze stravy. Tím přispívá olivový olej spolu s vitaminem E ke zvětšení obejmu vlasů, přirozenému lesku a hladké textuře vlasu.

A jak olivový olej používat?

Vlasová maska

Do malé mističky rozklepněte jedno vajíčko, přidejte půl šálku olivového oleje a jednu čajovou lžičku medu. Důkladně promíchejte a pak jej vetřete pečlivě do vlasů, od pokožky hlavy až ke konečkům. Nechte působit 20 až 30 minut a poté omyjte běžným šamponem a vlažnou vodou.

Olivový kondicionér

Do malé misky dejte 1/4 šálku majonézy, přidejte 1 lžičku olivového oleje a dobře promíchejte. Důkladně omyjte vlasy běžným šamponem, poté aplikujte připravený kondicionér, nechte působit a poté opláchněte vlažnou vodou. Nejlepších výsledků dosáhnete, když si vlasy zabalíte do teplého ručníku a necháte působit po dobu 30 minut a poté až vlasy opláchnete.

Protizánětlivá maska

V misce rozmačkejte 1 polovinu avokáda, přidejte 2 polévkové lžíce oleje a 1 čajovou lžičku medu. Důkladně promíchejte a aplikujte na pokožku hlavy i po celé délce vlasů. Nechte působit po dobu 10 až 15 minut. Poté vlasy omyjte teplou vodou a nechte vlasy přirozeně uschnout.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat