Prostreno.cz

Je vám špatně od žaludku? Dejte si rýži, nebo čaj z citronové trávy

Zase jste neodolali a dali si dobrotu, co odporuje pravidlům zdravé výživy? Pak se nedivte, že vaše útroby poněkud protestují. Ale klid, vše se dá řešit. V tomto případě můžete vsadit na jistou květinu, bílá zrnka a čaj se svěžím aroma!

Pálení žáhy, bolest břicha, nadýmání, nevolnost – to jsou jen některé potíže, na které jste si mohli „zadělat“ nadměrnou konzumací mastných a tučných potravin. Protože nic z toho se nedá považovat za příjemné, mnozí v těchto krizových případech sáhnou po nějakém tom prášku z lékárny. Ale je to skutečně nutné? Vlastně ani ne, protože i tahle první pomoc vám dokáže ulevit. A navíc je bez rizika vedlejších účinků!

Aloe vera jako zázračný nápoj

Kdekdo má květinu se zelenými šlahouny spojenou výhradně s kosmetikou. Je pravdou, že tenhle zlepšovák, jehož schopnosti se využívají po tisíce let, zpomaluje tvorbu vrásek, napomáhá regeneraci kožních buněk a poskytuje pleti hloubkovou výživu. Zároveň zabraňuje tvorbě lupů, podporuje růst a činí vlasy odolnější před nepříznivými vnějšími vlivy. Věděli jste ale, že blahodárný nektar z této rostliny je také spolehlivým léčitelem? Je prokázáno, že zastavuje pálení žáhy a uklidňuje podrážděný žaludek. Neváhejte tedy jeho čajovou lžičku vmíchat do šálku vlažné vody a medikament vypijte – až do dna.

Citronový čaj. Ale ne jen tak ledajaký

Voňatka citronová, známá spíše pod pojmy, jako je citronová tráva nebo lemongrass, je už dlouhou dobu používána k řešení mnoha zdravotních komplikací. Mezi její hlavní přednosti patří protizánětlivé, antibakteriální, antimykotické, protirakovinné, močopudné a dezinfekční vlastnosti, tudíž pole působení je zde skutečně široké. To moc dobře vědí i obyvatelé Thajska, kteří citronový čaj považují za jeden z nejlepších prostředků na různé břišní trable. Dáte mu šanci i vy?

Miska suché rýže jako moc dobrý nápad

Původ rýže bychom vystopovali někde v tropických oblastech Afriky, Asie a Austrálie, odkud se postupem času rozšířila do celého světa. Dnes je opravdu minimum domácností, v nichž by nebyla součástí základních surovin, což je jen dobře. Máte ji po ruce i vy? V pořádku, protože díky vysokému podílu vlákniny se jedná o svačinku vyloženě na předpis. Tak na nic nečekejte a dobrou chuť!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat