Prostreno.cz

Očistné kúry vrátí unavené ledviny do kondice

Ledviny patří mezi nejdůležitější orgány v těle. Každý den tvrdě pracují na detoxikaci krve a odvádění toxinů močovým systémem. Ledviny také regulují minerály, jako je vápník, a pomáhají udržovat zdravý krevní tlak. Při tom všem potřebují, abyste se o ně starali! Jak a čím? Dopřejte jim očistu!

Při otrocké práci ledvin není divu, že jeden ze tří lidí se potýká s onemocněním ledvin nebo bolestivými ledvinovými kameny. (Vysoká hladina vápníku v krvi může vést k usazování vápníku v ledvinách, což nakonec vede k produkci ledvinových kamenů.) Na to, že zmíněné ledviny nejsou zrovna v kondici, poukáže i nevolnost, únava, svrbivá, suchá kůže, pachuť v ústech, oteklé kotníky, změny frekvence nebo barvy moči či časté infekce močových cest. Potkalo vás něco z toho? A víte, jak své ledviny nejefektivněji očistit?

Dietní, pročišťující strava zahrnuje potraviny a bylinky, které podporují normální funkci ledvin, přičemž je dobré věnovat se této kúře čtyři dny. Dá se také využít méně regulovaný přístup a prostě začlenit níže vyjmenované položky do své pravidelné stravy.

Java Tea

Tato bylina, známá jako Orthosiphon stamineus neboli Java Tea, obsahuje kofein. Studie prokázaly, že snižuje kyselinu močovou v krvi, která se jinak může nahromadit a způsobit bolestivé stavy, jako je dna, což je bolestivá forma artritidy spojená s dysfunkcí ledvin. Java také pomáhá chránit ledviny a žaludek, snižuje hladinu cholesterolu, zvyšuje hladinu cukru v krvi a je antioxidantem.

Bakopa drobnolistá

Vodní yzop neboli bylina Bacopa monnieri se často používá v ajurvédské medicíně. Snižuje oxidační stres v buňkách a specificky chrání ledviny vyrovnáním hladiny cukru v krvi, hladiny kyseliny močové a také lipidů. Brahmi také zvyšuje průtok krve do mozku.

Medvědice lékařská

Nízce kvetoucí evergreenová bylina známá pod názvem Arctostaphylos uva-ursi, byla po staletí bezpečně používána v tradiční medicíně k podpoře zdraví močových cest. Uva ursi však může vyčerpat hladinu draslíku v organismu, takže se ujistěte, že tohoto minerálu ve své stravě máte dost.

Přeslička

Vědci zjistili, že přeslička, tedy močálová rostlina, je stejně bezpečná a účinná jako běžně užívaná diuretika. V porovnání s nimi však nezpůsobuje nadměrnou ztrátu elektrolytů. Přeslička (Equisetum arvense) pracuje na vyčištění ledvin, ale také pomáhá chránit játra.

Které potraviny jsou neméně užitečné?

Existuje mnoho potravin, které pomáhají detoxikovat ledviny. Jedná se o bikarbonát sodný, celer, okurku, řepu, zázvor, kurkumu, cibuli a česnek. Ledviny naopak stresuje červené maso, plnotučné mléčné výrobky a mořské plody ((zejména sardinky, měkkýši a tuňák).

Zdroj: www.mayoclinic.org, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat