Prostreno.cz

Saunové ceremoniály. Zážitek, který vás bude bavit

I tisíce let stará procedura, jako je návštěva sauny, podléhá novým trendům. Pokud patříte mezi ty, kteří rádi zkoušejí nové věci, určitě si zajděte na některý ze saunových ceremoniálů nebo rituálů. Budete se bavit a ještě něco uděláte pro svoje zdraví.

Návštěva sauny je v nadcházejícím sychravém počasí a blížící se zimě doslova balzámem pro duši i tělo. Pocení spojené s relaxací má velmi blahodárný vliv na imunitní systém. Obecně však chození do sauny patří mezi oblíbené relaxační činnosti. Kromě pozitivních zdravotních účinků totiž blahodárně působí i na psychiku člověka, což je v dnešní uspěchané době velmi žádoucí. Potřebujete právě tohle? Oddechnout si od každodenních starostí vám pomůže profesionální saunér, díky kterému se návštěva zmíněného místa změní v nevšední zážitek!

Zábavná sauna

Do saun už často chodí celé rodiny nebo party lidí z práce. V saunovém světě se dá klidně strávit celý den, a tak nabídka musí být stále pestrá. Mnoho center dopřává svým klientům takzvané saunové ceremoniály nebo rituály, které jsou velmi zajímavým zpestřením každé návštěvy. Saunový ceremoniál je v podstatě návštěva sauny s velmi speciální obsluhou, spojenou se zajímavým zážitkem.

Jak to celé probíhá?

Takový ceremoniál probíhá uvnitř sauny (v klasické finské, parní, bylinné nebo i ve venkovním srubu) a může mít různá témata. Důležitou osobou je profesionální a vyškolený saunér, který ceremoniál připraví a účastníky jím provede. Vše to začíná v podstatě již příchodem do sauny. Ta je pro další účastníky nepřístupná. Nikdo totiž nesmí rušit. Saunér posléze vysvětlí, jak bude celá akce probíhat, poučí návštěvníky co je potřeba dodržet, a určí pravidla.

Show v sauně

Každé představení je jiné. Během zmíněného speciálního saunování mohou být použity zvukové kulisy, výjimkou nejsou světelné efekty nebo rituál spojený s jídlem. Součástí každé show je také nezbytné saunérovo mávání ručníkem. Tím se víří teplý vzduch kolem horkých kamen směrem k účastníkům. Máváním se vytváří proudy horkého vzduchu a tím se zintenzivňuje pocení. Hojně využívány jsou také vonné esence, kterými se mohou polévat rozžhavené kameny. Máváním ručníkem pak saunér vůni přenese ke každému klientovi.

Profesionální saunér má svoji techniku pro práci s ručníkem, klientům předvádí doslova tanec, kdy mu ručník tančí mezi prsty. Setkat se můžete také s různými kostýmy, a tím pádem se vám v sauně naskýtá nevídaná podívaná.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat