Prostreno.cz

Do kávy si místo mléka přidejte zdravější kokosový olej

Neumíte si den bez voňavé kávy představit? Když do ní vmícháte i trochu oleje z kokosových jader, pozvednete její zdravotní benefity na vyšší úroveň. Na dně šálku vás čeká třeba silnější imunita nebo podpora při hubnutí!

Pokud nepatříte k těm, kteří si černé zlato nejlépe vychutnají pěkně „zostra“, což znamená bez jakýchkoli ochucovadel, možná si „kafčo“ vylepšujete kdečím. Nejsou už ale přísady v podobě mléka, smetany, skořice či vanilky trochu nuda? Jestli se nebráníte změnám, experti radí „vytunit“ si tenhle horký nápoj lžičkou kokosového oleje. Ano, čtěte správně! Kombinace exotiky a kofeinové vzpruhy podle nich přináší nesporné výhody. Jste na ně zvědaví? Tak tady je máte…

Rychlejší metabolismus a štíhlejší křivky

Že aromatické tekuté „nabuzovadlo“ vám pro hubnutí může zajistit lepší podmínky, na to vědci prostřednictvím svých studií poukazují poměrně často. Co s tím vším má společného mazlavý „kokosák“? I ten prý s nadváhou dokáže rázně zatočit, což potvrzují závěry nedávné americké studie. Z nich jednoznačně vyplývá, že ženy, které jeho malé množství konzumují pravidelně, mají rychlejší metabolismus, menší obvod pasu i lepší hodnoty cholesterolu. Dobré vědět, viďte?

Neomylná paměť i záruka kreativity? Že váháte

Jít tak trochu proti „baristickému proudu“, což znamená smíchat zdánlivě neslučitelné, se může pozitivně projevit i na vašem přemýšlení. A to jako vážně! Poklad z kokosových jader ve spolupráci s kofeinem zvyšuje hladinu jistých sloučenin, které blahodárně ovlivňují kognitivní funkce. Jen pro upřesnění, jejich název zní ketony, a odborníci si je spojují s vylepšenou schopností učení, nezlomnou pamětí i tvořivostí.

Silná obranyschopnost, na níž jsou bacily krátké

Ačkoli je to možná k nevíře, na první pohled zvláštní kombinace do jisté míry dokáže ovlivnit i kondici vašeho imunitního systému. Američtí specialisté působící na Univerzitě Jižní Kalifornie totiž na základě své studie došli k názoru, že až polovina mastných kyselin obsažených v kokosovém oleji vykazuje antimikrobiální vlastnosti. To znamená, že produkt s nádechem exotiky bojuje proti mnohým virovým onemocněním, a to od horečky až po prasečí chřipku. Pokud jde o kafe, i jeho antioxidanty přidají ruku k dílu, takže oba tyto pomocníky neváhejte seznámit!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat