Prostreno.cz

Přírodní prostředky, kterými lze nahradit drahou kosmetiku

Zase jste v drogerii nechali majlant? Pak byste měli vědět, že i ty nejvychvalovanější výrobky mohou mít zcela opačný efekt – bez ohledu na cenu! Nechcete místo nich vyzkoušet bezpečnější alternativy v podobě mořské soli, medu a kokosového oleje?

Máte v koupelně celý arzenál krémů, tělových mlék, peelingů, zvlhčovačů a omlazovacích sér? Pak byste měli zbystřit. Někteří odborníci se netají názorem, že z dlouhodobého hlediska může používání vícero kosmetických produktů nadělat víc škody než užitku. Drtivá většina těchto zkrášlujících zlepšováků totiž obsahuje konzervační látky, stabilizátory, vonné náhražky a další chemické složky, jež poškozují strukturu pleti a připravují ji o krásu i vitalitu. Dají se tyto výrobky nahradit něčím, z čeho neplynou rizika? Pár přírodních možností by se našlo…

Kokosový olej nepatří jen ke sporáku

Že olej získávaný z rozemletých jader kokosových ořechů je skvělým parťákem do kuchyně, to je všeobecně známá věc. Dopustit na něj však nedají ani specialisté na krásu, kteří si nemohou vynachválit jeho hydratační schopnosti. O mazlavém zázraku s nádechem exotiky je rovněž známo, že zpomaluje tvorbu vrásek, zpevňuje epidermální tkáň a odstraňuje odumřelé kožní buňky.

Mořská sůl, tajný trumf

Že sůl škodí? Jak se to vezme. Když je na talíři a ve větším množství, pak bezpochyby ano. Ovšem co se týká pokožky, tam už to neplatí. Pokud je odpařována ze skutečně čisté mořské vody, obsahuje spoustu minerálů a dalších cenných látek, jež vyživují kůži, zatímco díky protizánětlivému působení přispívají k léčbě akné i nejrůznějších ekzémů.

Med jako blahodárné ochucovadlo

Nejstarší sladidlo v dějinách je pověstné svými přirozenými antibakteriálními vlastnostmi. Jeho sílu můžete využít například k urychlení hojení ran, zneviditelnění jizev či likvidaci tmavých kruhů pod očima. Med zároveň zmenšuje rozšířené póry a uklidňuje podrážděnou pleť, poskytuje hydrataci a celkově revitalizuje.

Olivový olej, přítel do nepohody

Starý dobrý „oliváč“ je bohatý na mastné kyseliny, minerály a vitamíny A a E. Neutralizuje volné radikály, zjemňuje, zvlhčuje a omlazuje. Když ho lehce přihřejete a vetřete do kůže po každé koupeli, stimulujete krevní oběh a podpoříte tak lymfatický systém. Svěží vizáž zaručena!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat