Prostreno.cz

Zdravá svačinka do kabelky: Vyzkoušejte sušené mango

Všeobecně je sušené ovoce skvělou a zdravou svačinkou mezi hlavními jídly. Hlavní výhodou sušeného ovoce je skladnost a navíc nemusíte mít obavy, že ovoce například v kabelce pomačkáte a udělá vám více starostí než radosti. Sáček se sušeným ovocem se zkrátka vejde všude, a když vás přepadne hlad, jako když ho najdete. Jestli už vás omrzely běžné druhy, co takhle vyzkoušet sušené mango, znáte ho?

Mango jistě znáte, ale popravdě nosit ho v kabelce není zrovna praktická záležitost, a navíc, nepatří zrovna mezi ty druhy ovoce, které se snadno konzumují za pochodu. A právě pro nás vytížené je tu sušená varianta, kterou můžeme mít po ruce neustále.

A co obsahuje?

Při šetrném sušení si mango v sobě udrží spoustu cenných živin, obsahuje například vitamin A a C, vápník, hořčík a je bohaté na vlákninu. Pozor si jen dávejte na množství, mango samo o sobě je velice sladké, a to stejné platí i o jeho sušené verzi, takže pozor na cukry. Pro představu jedna porce 50 g obsahuje přibližně 167 kalorií. A jaké jsou přínosy sušeného manga?

Napomáhá trávení

Přítomná vláknina v těchto sušených plodech může pomoci stimulovat peristaltický pohyb a zmírnit příznaky zácpy a průjmu, a zároveň vyvažovat hladiny správných bakterií ve střevě.

Redukce hmotnosti

Pokud mango budete konzumovat v rozumné míře, může vám pomoci i s redukcí hmotnosti. Ačkoli ztratí při sušení veškeré tekutiny, přesto je stále bohatým zdrojem vlákniny a koncentrovaným zdrojem sacharidů. To vám pomůže rychle zahnat chuť k jídlu, což vám pomůže vyhnout se nezdravým svačinkám mezi jídly a přejídání.

Zvyšuje hustotu minerálů v kostech

Rozmanité minerály a vitaminy obsažené v sušeném mangu mohou přispět také ke zvýšení hustoty minerálů v kostech, a tak snížit riziko vzniku osteoporózy.

Pro zdraví srdce

Vitamin C hraje důležitou roli v ochraně krevních cév a tepen v organismu. Posílení a zajištění integrity těchto buněčných stěn je posíleno množstvím vitaminu C ve vaší stravě, a právě mango ho i ve vysušené formě obsahuje ve velkém množství.

Pro zdravý zrak

V těchto plodech se nachází slušné množství beta-karotenu, což je známý antioxidant, který přispívá k ostřejšímu zraku a snižuje riziko vzniku makulární degenerace.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat