Prostreno.cz

Jak se zbavit vrásek v obličeji po dlouholetém kouření

Věděli jste, že kuřáci mají atypické vrásky, protože při provozování své neřesti zapojují svaly, jež nekuřáci moc často nevyužívají? Pokud se těchto vrásek chcete zbavit, vyzkoušejte kokosový olej nebo třtinový cukr!

Navzdory všem rizikům, která s sebou náklonnost k cigaretám přináší, v České republice kouří zhruba každá pátá žena – tedy alespoň tak praví statistické údaje. Kromě toho, že vdechování tabákového kouře zvyšuje riziko nádorových i kardiovaskulárních onemocnění, hormonálních poruch, neplodnosti nebo osteoporózy, má samozřejmě negativní dopad také na vzhled.

Trafika jako úhlavní nepřítel krásy

Je prokázáno, že nikotin okrádá pleť o kyslík a výživné látky, zejména o vitamin C, jež stimuluje tvorbu kolagenu a elastinu, tedy látek zajišťujících pružnost a pevnost pokožky. Ve hře je také značné zpomalení regeneračních procesů a snížení detoxikačních schopností kůže. Pochopitelně se vlivem dehydratace rovněž urychluje i tvorba vrásek, a to hlavně kolem očí a rtů. Čelíte takovým „následkům“ i vy? Vyzkoušejte domácí prostředky, které je dokážou zmírnit. Co se přímo nabízí?

Spása v podobě kokosového oleje

Dámy po celém světě se na olej získávaný z jader kokosových ořechů hodně spoléhají, a zdaleka nejen při vaření. Pokud si ho budete pravidelně nanášet na obličej, změn k lepšímu se bezpochyby brzy dočkáte. Vždyť o kokosovém oleji je známo, že zpomaluje tvorbu nových a napravuje vzhled stávajících vrásek, zatímco všemi silami podporuje „opravu“ kožních buněk. Použijte ho tedy na ranní i večerní „pomazání“!

Sladká první pomoc

Říká vám něco pojem „exfoliace“? To je proces, při němž se šetrně odstraní suchá a poškozená horní vrstva kůže, čímž se projevy stárnutí hezky zneviditelní. K tomuto účelu vám skvěle poslouží třtinový cukr. Ten vmíchejte do trochy olivového oleje, a získanou směsí si krouživými pohyby masírujte postižená místa několik minut. Po následném odstranění všech „cukerných pozůstatků“ vlažnou vodou nezapomeňte na váš oblíbený zvláčňující krém. Nutno dodat, že pro maximální výsledek byste celý proces měli opakovat každý týden.

Med a avokádo, parádní spolupráce

Poslední omlazovací alternativou je maska, jež by se klidně dala nazvat „medovým avokádem“. Dužinu tropického plodu s polévkovou lžící včelího sladidla důkladně promíchejte a voňavý výtvor si aplikujte na tvář. Po dvaceti minutách se vydejte na lov vlhčených ubrousků, které vám pomohou zbavit se mazlavého zlepšováku, co vám ubere i pár let. Samozřejmě pouze v případě, že ho nepřipravujete naposledy…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat