Prostreno.cz

Pádné důvody, proč navýšit konzumaci kapusty

Chcete udělat něco pro své zdraví? Pak při každém nákupu přestaňte záměrně přehlížet kapustu. Tenhle přírodní poklad posílí kosti i imunitu. Také ochrání srdce před nebezpečnými kardiovaskulárními chorobami!

Za málo peněz hodně muziky? Tak nějak by se dala okomentovat situace kolem kapusty. Vždyť tento druh košťálové zeleniny se dá v obchodě sehnat celoročně, přičemž vyjde na pár korun. V kuchyni se pak dá vařit, smažit, zapékat, dusit i pařit – záleží na vaší chuti, času i momentální náladě. Naprosto samostatnou kapitolou jsou pak zdravotní výhody, které z kapusty můžete čerpat. Přesvědčí vás následující řádky k tomu, abyste ji do jídelníčku zahrnuli podstatně častěji?

Zdravé a odolné kosti? Žádný problém

Vitamin K má mnoho důležitých funkcí, takže mít ho v organismu dostatek, je pro zdraví naprosto klíčové. Kromě toho, že posiluje kosti, neboť hraje důležitou roli při vstřebávání vápníku, působí preventivně proti různým infekcím. Lékaři však poukazují i na to, že je nezbytný pro srážení krve, přičemž podporuje jaterní funkce. Kde ho hledat? To je jednoduché. Skutečně bohatým zdrojem „káčka“ je právě „zelenáč“, o němž se právě teď bavíme!

Silná imunita, na kterou si bacily netroufnou

Američtí vědci působící na Kalifornské univerzitě v Berkeley na základě své studie došli k názoru, že zmíněná košťálová zelenina, kterou pěstovali již staří Egypťané, obsahuje unikátní antibakteriální, protirakovinnou a antivirovou sloučeninu, jež značně přispívá k posílení imunitního systému. Není tohle ta správná motivace ke zvýšení její spotřeby?

Fungující trávení bez komplikací

Díky vysokému podílu vlákniny vám může kapusta „pohlídat“ naprosto bezproblémové trávení, což zajistí pravidelné pohyby střev, které budou přesné jako švýcarské hodinky. Tato cenná složka výživy zároveň pomáhá normalizovat hladinu cukru v krvi, přičemž detoxikuje tělo a urychluje úbytek tělesné hmotnosti. A když už jsme u toho, i další schopnost se hodí.

Redukce cholesterolu, co přijde vhod

Výše zmíněná vláknina pomáhá rozpouštět a následně vylučovat nahromaděný cholesterol z organismu. Přesně z tohoto důvodu platí za osvědčenou prevenci kardiovaskulárních chorob, takže toho neváhejte využít. A nejlépe ještě dnes!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat