Prostreno.cz

Jak vám zázvor může pomoci s péčí o vaše vlasy

Běžně si dáváte zázvor do čaje, když se o vás „pokouší“ nějaký bacil? Proč si ho tedy neaplikovat i na hlavu? Toto koření dokáže nakopnout růst vlasů a předejít jejich vypadávání. Také zatne tipec tvorbě lupů!

Máte ze své „koruny krásy“ tak trochu depresi? Pokud se vám vlasy lámou, třepí nebo nadměrně vypadávají, pak jsou následující řádky určené přesně pro vás. Poradíme vám jedno spolehlivé domácí řešení, které dá vaši hřívu i sebevědomí opět do pořádku…

Ochucovadlo, lék i kosmetika. To přesně je zázvor

Zázvor je přírodní léčivo s tradicí tak dlouhou, že se o jeho prvních zmínkách historici dohadují dodnes. Je prokázáno, že tlumí artritické bolesti a působí proti chřipce, nachlazení i zažívacím obtížím. Zároveň přispívá k regulaci krevního tlaku, přičemž má příznivý vliv na učení, paměť, soustředění a kreativitu.

Podle americké studie, jejíž poznatky byly publikovány v magazínu Journal of Nutritional Biochemistry, perorálně užívaný zázvor dokonce léčí alergii. Jenže pozor, nelze mu odepřít ani jeho kosmetické výhody! Speciálně na vlasy se totiž hodí přímo báječně. Co všechno toto koření svede levou zadní?

Zrychlený růst vlasů, po němž toužíte

Vůbec byste se nezlobili, kdyby vám kadeře rostly o něco aktivněji? Pak zkuste smíchat dvě lžíce čerstvé zázvorové šťávy, trochu kokosového oleje a tři lžíce gelu z květiny aloe vera. Získaná směs stimuluje vlasové folikuly k růstu, zabraňuje vypadávání, podpoří krevní cirkulaci a hloubkově vyživí pokožku hlavy, což se pochopitelně odrazí na celkové kvalitě hřívy. Jak přesně se směsí nakládat? Aplikujte ji ke kořínkům, proveďte několikaminutovou masáž, následně nechte půl hodiny působit, poté smyjte. Budete-li proceduru opakovat pravidelně, výsledky se dostaví co nevidět.

Sbohem, nenáviděné lupy

Ačkoli venku zatím nesněží, vaše ramena vypadají tak, jako byste právě prošli závějí? Nezoufejte, i nad tvorbou lupů se dá vyzrát – a poměrně snadno. Celé tajemství spočívá v kombinaci dvou polévkových lžic zázvorové šťávy, stejného množství bílého jogurtu a šťávy z půlky menšího citronu. Domácí medikament nanášejte od kořínků a vetřete do celé délky vlasů. Ideální doba působení je pak nějakých 20 minut. A optimální frekvence kúry? Dvakrát týdně.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat