Prostreno.cz

Pleťové mléko z kokosového oleje. Vyrobte si ho doma

Kokosový olej je naprosto neuvěřitelný. Chrání pokožku a zlepšuje její vzhled díky hydratačním, antioxidačním, antibakteriálním a protizánětlivým vlastnostem. Vyrobte si s jeho pomocí vlastní pleťové mléko bez drsných chemikálií a nežádoucích přísad!

Kokosový olej se již dávno stal hlavním pilířem pro ty, kdo vyznávají přirozený přístup ke zdraví. Je bohatý na mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem, konkrétně kyselinu laurovou, kyselinu kaprinovou a také kaprylovou, které snadno pronikají do pokožky, aby zvlhčily suchá místa a zabránily oxidačnímu stresu.

Kokos všude, kam se podíváš

Oxidační stres způsobený věkem nebo poškozením sluncem se může projevit ve formě vrásek či stařeckých skvrn, nicméně antioxidační síla tohoto oleje může zmíněné efekty zmírnit, nebo jim rovnou zabránit. Kromě toho kokosový olej obsahuje vitaminy E a K, o kterých je známo, že stimulují růst a chrání kůži před škodlivým zářením. Uvedené mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem zase mají antibakteriální, antivirové a protizánětlivé účinky, což znamená, že mohou chránit pokožku před onemocněním, jako je psoriáza, ekzém či akné.

Kokosový olej najdete v mnoha tělových mlécích a krémech, které jsou k mání v tradičních obchodech, ale pokud chcete zajistit, že budete mít k ruce „kelímek“ použitelný po celém těle, jednoduše si vytvořte svůj vlastní „lotion“ v pohodlí domova.

Recept na kokosové pleťové mléko

Některé z nejlepších receptů na kokosové pleťové mléko zahrnují včelí vosk, bambucké máslo, esenciální oleje a olej z vitaminu E, tedy složky pro pokožku prospěšné. Nejvíce se podle všeho osvědčil tento postup.

Připravte si 2 šálky panenského kokosového oleje, 2 lžičky oleje vitaminu E (k dostání v lékárnách, bylinkářstvích i některých drogeriích), 1 šálek bambuckého másla a 610 kapek esenciálního oleje (dle vašeho výběru a vkusu.)

Kokosový olej, bambucké máslo a vitamin E vložte do misky a důkladně promíchejte (mixérem) asi tak 45 minut. (Tím se do směsi přidá objem a zajistí se, že se části během skladování od sebe nebudou oddělovat.) Poté přidejte esenciální olej a míchejte dalších 30 sekund. Směs nalijte do skleněné nádoby nebo čistého kelímku a uložte na chladném, tmavém místě.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat