Prostreno.cz

Pro hezký zevnějšek povolejte na pomoc kokosové mléko

Kokosové ořechy jsou hojně pěstovány v jižní Asii, Malajsii a Polynésii. Jedná se o druh ovoce, které je zdrojem kokosového mléka získávaného lisováním buničiny. Jak tenhle tekutý zázrak prospívá pleti a vlasům? Určitě si ho budete chtít pořídit!

V sanskrtu je kokosová palma známá jako kalpavriksha, což znamená „strom, který dává vše, co je nezbytné pro život“. Mléko získané z dužiny kokosu, které je bohaté na celou řadu prospěšných látek, působí nejen na lidské zdraví, ale i krásu. Co i vám může nabídnout?

Ošetření suchých, poškozených vlasů

Kokosové mléko je vynikající zvlhčovač, proto může být použito k ošetření suchých, poškozených vlasů, stejně jako ke zklidnění svědivé, podrážděné pokožky hlavy. Jednoduše vložte plechovku neslazeného kokosového mléka do chladničky a takto ponechte přes noc. Ráno obsah plechovky naneste na vlasy po celé jejich déle, nechte 20 minut působit a poté opláchněte. Jedná se o skvělou obnovu suchých, poškozených vlasů. Vyřešíte i problém s roztřepenými konečky!

Podpora růstů vlasů a zabránění jejich vypadávání

Kokosové mléko obsahuje všechny nezbytné živiny potřebné pro zdravé vlasy. Může dokonce podpořit jejich růst. Za tímto účelem smíchejte asi čtvrt šálku kokosového mléka s polovičním šálkem vody. Pro další výhody přidejte několik kapek levandulového esenciálního oleje, který poskytuje příjemnou vůni, podporuje krevní oběh a může také zabránit vypadávání vlasů. Směs vmasírujte do pokožky hlavy a nechte ji působit celé dvě hodiny. Poté dobře opláchněte.

Vynikající kondicionér

Skvělý prostředek na úpravu kštice, který pomáhá změkčit vlasy, a dokonce je posiluje? Ano, to je kokosové mléko. Naneste potřebné množství na vlasy, pročesejte hřebenem, nechte pět minut působit a smyjte. Vlasům dodáte objem, a to bez zatížení a pocitu mastnoty!

Zabránění předčasnému stárnutí

Kokosové mléko může také zlepšit vzhled a zdraví pokožky. Jelikož je nabité vitaminem C, pomáhá udržovat pružnost a pevnost pleti. A jelikož obsahuje i měď, předchází vzniku stařeckých skvrn a vrásek. A jak by se mělo používat? Jednoduše smíchejte půl šálku kokosového mléka s jednou lžící syrového medu a pěti kapkami levandulového esenciálního oleje. Naneste na obličej, nechte 10 minut působit a poté opláchněte vlažnou vodou.

Zklidnění spálené či jinak poškozené pokožky

Pokud jste se poranili, urychlete hojení s pomocí tenké vrstvy vychlazeného kokosového mléka. Olej a tuky pomáhají obnovit vlhkost, snižovat začervenání a zmírnit bolest. To se hodí zvlášť v případě, že se například popálíte.

Léčba akné

Pokud máte kůži náchylnou k akné, použijte jako čisticí prostředek právě kokosové mléko. Jeho antibakteriální vlastnosti zabraňují vzniku pupínků a co víc, olej a tuky neucpávají póry.

Hydratace pleti

Přidejte šálek kokosového mléka do své lázně, a popřípadě v ní nechte rozpustit himálajskou sůl nebo půl šálku růžové vody. Ve vodě relaxujte asi 15 minut. Obnovíte tím vlhkost suché pokožky a přetvoříte ji v hedvábně hladkou a jemnou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat