Prostreno.cz

Aromaterapie skvěle funguje na snížení tlaku

Není váš tlak tak docela v normě? Nenechávejte to bez povšimnutí s tím, že o nic nejde, protože v sázce by klidně mohl být i váš život! Jak vám v téhle situaci mohou prospět esenciální růže, bergamot nebo levandule?

Vysoký krevní tlak neboli arteriální hypertenze opravdu není žádná legrace, neboť stojí za celou řadou vážných potíží. Jmenovat bychom mohli třeba kornatění tepen, ischemickou chorobu srdeční nebo infarkt myokardu. Ovšem pacientovi hrozí i zhoršení či ztráta zraku, popřípadě selhání ledvin. Ptáte se, co lze udělat pro to, aby se tlak vrátil do bezpečných hodnot? Jistým řešením může být i aromaterapie. Ano, čtete správně! Které oleje jsou k tomuto účelu jako stvořené?

Růže, osvědčená klasika

Růže jakožto symbol lásky a krásy byla ve starověkém Řecku zasvěcena bohyni krásy Afroditě. Co však její esenciální verze? Ta je pověstná tím, že díky svým relaxačním účinkům pomáhá regulovat tlak, protože působí příznivě na krevní oběh. Možná by vás mohlo zajímat i to, že zároveň tlumí bolesti hlavy, ulevuje od nevolnosti, a navíc podporuje porodní stahy.

Bergamot, zachránce v nouzi

Nejste-li na květinové vůně, vsadit můžete na bergamot, což je vlastně ovoce velikosti pomeranče, jež svým aromatickým profilem nápadně připomíná citron. I tenhle olejíček má své nesporné přednosti, mezi něž patří „dohled“ nad srdeční frekvencí, čímž bojuje proti hypertenzi. Mimochodem, už po pár minutách inhalace dokáže zlepšit náladu a ulevit pocuchaným nervům. To výsledek ovlivní jen pozitivně!

Levandule, zaručené uspávadlo

Pokud vám byla diagnostikována arteriální hypertenze, je velice důležité, abyste měli každou noc dostatek kvalitního spánku. V opačném případě se totiž podle lékařů může situace dramaticky zhoršit, z čehož koukají fatální následky. Takže se ptáme, opravdu si dopřáváte nerušený odpočinek? Při potížích s usínáním se vřele doporučuje esenciální levandule, která snižuje hladiny stresových hormonů a navozuje duševní klid. I tento tekutý prostředek v malé lahvičce berte jako jisté řešení, které by mohlo hodnoty tlaku navrátit do „bezpečných čísel“.





Celkem 0 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat