Prostreno.cz

Myslete na zadní vrátka a nebuďte líní. I to jsou tipy na šťastný život

Někdy jsou to maličkosti, někdy zásadní kroky. V životě člověka je velmi důležité, aby se cítil šťastný. Jak toho docílit, i když zrovna nehýříte optimismem? Existuje pár jednoduchých rad, díky kterým bude váš život šťastnější. Zkusíte je?

Šťastný a pohodový život bez stresu by si jistě přál každý. Někdy vás může osud zavát do kouta a vy nevíte kudy ven, abyste se ráno opět probouzeli s úsměvem a měli chuť do života. Nevěste hlavu. Občas stačí jen málo a váš pohled na svět bude zase o něco veselejší.

Učte se!

Ano, už nemusíte chodit do školy, ale osvojte si nové schopnosti. Přihlaste se na nějaký kurz, toho co vás baví a co vás vždycky lákalo. Také dbejte na vyváženou a zdravou stravu. Nedržte diety a netrapte se, pouze myslete na to, co jíte. Obézní postava k duševní pohodě nepřispěje.

Buďte v kontaktu

Vyhýbejte se stresu a naučte se ovládat ho tak, aby vás neomezoval. Zkuste jógu nebo jiné cvičení, cestujte, mluvte se svými blízkými o tom, co vás trápí, odpočívejte. No a taky si pište deník. Do něj zaznamenávejte svoje pocity, zkušenosti a myšlenky. Dle psychologů psaní deníku posiluje imunitu a zlepšuje duševní zdraví.

Nezapomínejte na tekutiny

Pijte dostatek vody! Má blahodárný vliv na vaše tělo a udržuje v něm rovnováhu. Není-li voda pro vás to pravé, obraťte svoji pozornost k zelenému čaji. Pomáhá totiž snižovat aterosklerózu a riziko srdečního onemocnění, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu.

Nebuďte líní

Choďte po schodech. Vždy když to půjde, zapomeňte na výtah. Tento pohyb posiluje srdce. Zároveň se smějte na celé kolo, uvolníte tím celé tělo. No a co s cigaretami? Zapomeňte na ně. Udělejte laskavost svým plicím a přestaňte kouřit, budete se cítit mnohem lépe.

Naučte se odpočívat

Relaxujte s knížkou. Ponořte se do světa kouzelných příběhů a najděte krásu čtení v humoru dialogů různých fiktivních postav. Vyzkoušejte různé žánry. Ve světě reality nehodnoťte a nesuďte ostatní. Vnímejte sami sebe a nezaobírejte se osudy druhých lidí.

Myslete na zadní vrátka

Našetřete si nějaké peníze. Vyhnete se nečekaným potížím a nebudete pak ve stresu při nenadálých výdajích. Také neodkládejte věci, do kterých se vám nechce. Ne nadarmo se říká „co můžeš, udělej radši hned“.

Nelpěte na minulosti

Minulost už stejně nezměníte, nemá cenu se trápit pro něco, s čím nemůžete nic udělat. Jděte kupředu! Žijte okamžikem, plánujte si skvělou budoucnost a nečekejte! Nečekejte na víkend, na léto, na správný čas, na správného partnera. Žijte teď a tady.

Zkoušejte nové věci

Nebojte se. Možná se dlouho stydíte jít na lekci thajského boxu. Když tam ale půjdete, třeba poznáte nové přátele a ještě získáte skvělý koníček.

Neudržujte toxické vztahy

Tam, kde chybí láska a důvěra, vztah přináší více utrpení než radosti. Nezůstávejte v něm. Naučte se říkat „NE“, nemusíte vyhovět každému.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat