Prostreno.cz

Máte zmrzlé rameno? Poznejte domácí léčebné prostředky

Omezená hybnost, palčivá bolest i otoky. Přesně tak o sobě dává vědět rameno, které „zmrzlo“. Co vám pomůže? Vyplatí se povolat do akce jablečný ocet i kurkumu. A proč je dobré střídat ledové a horké obklady?

Adhezivní kapsulitida. Tak zní odborný název pro zmrzlé rameno, což je onemocnění ramenního kloubu vznikající působením dlouhodobého zánětu. Kde hledat viníka? Lékaři připouštějí, že častým strůjcem je prochladnutí nebo nadměrná zátěž. Nicméně tuto diagnózu prý můžete snadno „vyfasovat“ také vlivem poruchy krční páteře.

Máte-li diabetes, sníženou funkci štítné žlázy či potíže se srdcem, i to mohlo přispět k rozvoji tohoto nepříjemného nešvaru, který vám brání ve vykonávání běžných denních úkonů. Jaká první pomoc se v tomto případě nabízí? Vsaďte na osvědčené domácí prostředky!

Ledové a horké komprese jako sázka na jistotu

Říkáte si, že obklad toho v dané situaci příliš nezmůže? Dejte mu šanci, neboť ten studený dokáže již po několika málo minutách výrazně utlumit otok, bolest a vlastně i zánět. Vložte tedy pár kostek ledu, popřípadě sáček s mraženou zeleninou do ručníku, a balíček přiložte na postižené místo. Po chvilce působení využijte schopnosti obkladu teplého, který zase stimuluje krevní oběh, zatímco podpoří vyplavování škodlivých toxinů z organismu. Střídání naprosto opačných teplot vám udělá dobře! Tedy hlavně za předpokladu, že tuto kúru budete provádět alespoň třikrát denně.

Kurkumová pasta je zachránce v nouzi

Kurkuma je považována za jedno z nejprospěšnějších a nejužitečnějších koření na světě. Její famózní účinky na lidský organismus již prokázaly stovky výzkumů, přičemž se neustále nacházejí další a další pozitiva tohoto tradičního ochucovadla. Vlastníte ho i vy? Pak máte o efektivní přírodní léčbu postaráno! „Indický šafrán“ stačí smíchat s vodou, aby vznikla konzistence pasty. Protizánětlivé schopnosti tohoto „pomazání“ vám bezprostředně po nanesení přinesou úlevu a postarají se o zmírnění vašich obtíží.

Nezapomínejte ani na jablečný ocet

Ocet z jablek patří mezi staré lidové léky. Některé prameny uvádí, že jako antibiotikum ho používal již starověký lékař Hippokrates, kterému se přezdívalo „otec medicíny“. Tato blahodárná tekutina se může pochlubit antibakteriálními, antivirovými a antimykotickými vlastnostmi.

Přispívá k léčbě angíny, astmatu, migrény nebo žaludečních obtíží. Zároveň působí proti alergiím, uklidňuje lehké popáleniny a pomáhá na křečové žíly. Díky jeho unikátnímu složení ale zabírá i na zmrzlé rameno! Vmíchejte dvě polévkové lžíce octa do sklenice vlažné vody a nápoj dochuťte medem. Medikament pak užívejte třikrát denně. Pro maximální ozdravný efekt si jablečným octem také bolístku pravidelně masírujte.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat