Prostreno.cz

Ochucovadlo, které má i kosmetické výhody? Obyčejný jablečný ocet

Zase vás pořádně vytrestalo akné a ke všemu máte lupy? To chce klid a zásah jablečným octem, který působí proti pupínkům a zlepšuje kvalitu vlasů. Ovšem pozor, jeho konzumace vás také zbaví nadbytečných kil!

Ocet získávaný z jablek je v lidové medicíně vychvalovaný zejména pro vysoký obsah draslíku. Ovšem i další obsažené stopové prvky jistě stojí za zmínku jmenovitě se jedná o fosfor, chlór, sodík, hořčík, vápník, křemík a železo. Slušný výčet cenných látek, viďte? Kromě toho, že vás tenhle tekutý zázrak učiní odolnějšími vůči virózám, dokáže rovněž zmírnit bolesti hlavy a alergie, zatímco léčí lehké popáleniny i křečové žíly. Bezpochyby vás ale nadchnou také jeho kosmetické přednosti! Co všechno „jablečná terapie“ dokáže?

Rázná stopka akné

Potýkáte se s rudými pupínky, které se vždy objeví v nejméně vhodných chvílích? Pak je pro vás ocet ze šťavnatých plodů jasnou volbou. Jeho síla vězí v tom, že dokáže efektivně zničit bakterie, odstranit přebytečný maz a zároveň vyrovnat pH pokožky. Když se to všechno spojí dohromady, akné bere pomyslné nohy na ramena! Smíchejte tedy voňavého spasitele s vodou (v poměru 1 : 3) a roztok naneste na problematická místa. Po deseti minutách působení je nejvyšší čas na oplach. Nutno dodat, že tento „přípravek“ je vhodný ke každodennímu použití.

Vlasy jako bohyně? Můžete je mít

Vychvalovaný „medikament“ zaboduje i na vaší hlavě. To jste věděli? Má totiž v popisu práce poskytnout úlevu od protivného svědění pokožky i otravných lupů. Je to hlavně díky obsažené kyselině octové, jež eliminuje růst všemožných bakterií. Další přítomné složky tohoto „vylepšeného“ octa se zase postarají o lesk, přičemž se vynasnaží předejít vypadávání vlasů. Jak ho využít ve svůj prospěch?

Nejprve si umyjte hřívu obvyklým způsobem. Poté smíchejte jeden díl „jablečňáku“ se stejným množstvím vody a směsí si opláchněte hlavu v samotném finále očisty. Pokud budete tuto kúru opakovat v pravidelných intervalech, výsledky přijdou dřív, než řeknete švec!

Sexy křivky, po nichž toužíte

Chcete být do Vánoc o pár kilo lehčí? Podle amerických vědců to vůbec není nereálné. Ti totiž na základě své studie tvrdí, že ke snížení nadbytečných kilogramů stačí konzumovat jednu polévkovou lžíci jablečného octa denně. Tahle „medicína“ prý stabilizuje hladinu cukru v krvi, zatímco tlumí chutě k jídlu a zastavuje tvorbu přebytečného tuku v játrech. To dle názoru expertů podstatně urychluje metabolismus a podporuje redukci tělesné hmotnosti, takže na tenhle fitness fígl bez obav vsaďte i vy. Pokud vás vidina „čistého“ octa příliš neláká, vmíchejte si ho třeba do čaje či minerálky. Stačí jen dochutit medem a hubnoucí zlepšovák je na světě!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat