Prostreno.cz

Co pro svůj mladistvý vzhled můžete udělat ještě dnes

Chcete v roce 2019 vizuálně omládnout? Nesmějte se, je to možné! Klíčem je pravidelný pohyb, výběr správných aktivit, jisté změny v jídelníčku a nerušený spánek. Jak tyhle zlepšováky fungují v praxi?

Ať se nám to líbí nebo ne, stárnutí je nevyhnutelný proces. Mnoho z nás se proti němu snaží bojovat různými krémy a séry, častými návštěvami kosmetického salonu, barvami na vlasy či chirurgickými zákroky. Je to ale všechno, co se v tomhle směru dá udělat? Kdepak. Jsou i jiné způsoby, díky kterým se nad kalendářem dá vyzrát! Konkrétně tyhle jsou sázkou na jistotu!

Zvedněte se z gauče a protáhněte tělo

To, že sedavý způsob života nepřináší absolutně nic dobrého, je všeobecně známý fakt. Ještě pořád vám k pravidelné fyzické aktivitě chybí patřičná motivace? Pak byste měli vědět, že čím častěji se zpotíte, tím lépe budete vypadat. Ano, sport prospěje nejen vaší pokožce a štíhlým křivkám, ale i psychice, neboť stimuluje produkci šťastných hormonů. Dle názoru specialistů je trefou do černého aerobní cvičení nebo silový trénink, ovšem cestou k delšímu mládí jsou prý i volnočasové činnosti, jako například bowling, tenis nebo golf. Namítáte, že na poslední jmenované disciplíny jaksi není počasí? Máte jistě pravdu, proto mají také některá sportovní centra speciální trenažery…

Věnujte větší pozornost výživě

A teď ruku na srdce, nedalo by se ve vašem jídelníčku ledacos zlepšit? Pokud často hřešíte potravinami, které by tuk a cukry mohly rozdávat, nedivte se, že s pohledem do zrcadla nejste nijak zvlášť spokojení. Obohaťte stravu o zdroje vitaminů A, C a E, a nezapomínejte ani na přírodní zprostředkovatele antioxidantů, jež neutralizují volné radikály. Na nákupní seznam si proto připište obilné klíčky, ořechy, mandle, sóju, olivový olej, sušené borůvky, papriky, rajčata, avokádo a špenát.

Spěte. Dlouho a kvalitně

Zázračný zlepšovák, co je zdarma? Jednoznačně spánek! Spojitost mezi zpomaleným stárnutím a dostatkem kvalitního odpočinku už potvrdila celá řada studií. Většina expertů se shoduje v tom, že regenerace kožních buněk je v noci takřka dvojnásobná, a to především v čase mezi 22. hodinou večerní až 4. hodinou ranní. Kdo by to byl řekl, že nejlepším elixírem mládí je právě pyžamo, viďte?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat