Prostreno.cz

Levandule nebo oregano. Oleje, které pomáhají na plicní obtíže

Nedýchá se vám zrovna nejlépe? Ať už je důvodem kašel, astma, bronchitida nebo běžné nachlazení, úlevu může přinést aromaterapie. Co říkáte na léčbu v rytmu máty, bergamotu, oregana či levandule?

Esenciální oleje se těší stále větší oblíbenosti. Důvod je jasný. Vždyť i pouhých pár kapek vonného pokladu dokáže příjemně zútulnit atmosféru, odehnat špatné myšlenky, zapůsobit proti únavě nebo vyřešit celou řadu kosmetických patálií. Samostatnou kapitolou jsou pak léčebné schopnosti těchto blahodárných „medikamentů“, jež v mnoha situacích dokáží ulevit. Které konkrétní druhy olejů hodí záchranné lano v případě plicních potíží? Tyhle jsou povinnou zimní výbavou!

Astma? Na něj platí nejen máta

Lékaři se domnívají, že astmatem trpí přes milion našinců, přičemž celá pětina tuzemáků o svém chronickém onemocnění nemá ani tušení. Co když se to týká i vás? Nepodceňujte hlavní symptomy, mezi něž patří sípání, svírání na hrudi nebo nepříjemná dušnost. Pokud vám výčet příznaků zní dost povědomě, doporučujeme vsadit na zázračnou aromaterapii. Vhodnými léčiteli jsou pak esenciální máta, eukalyptus, oregano nebo kadidlo.

S bronchitidou zatočí skořice

Mít právě teď zánět průdušek neboli bronchitidu není vůbec nic neobvyklého. Právě naopak! Za vznikem této neduhy ve většině případů stojí prochladnutí, venkovní suchý vzduch či všudypřítomné viry a bakterie, jež si neberou servítky. Jak zmírnit své utrpení? Báječně se hodí „instantní“ levandule, tymián, skořice a rozmarýn. Uvidíte sami, že po pár minutách inhalace se dá na ústup také teplota, únava i bolest hlavy, což jsou „vedlejší účinky“ bronchitidy.

Na kašel a nachlazení se nabízí citron

Nasofaryngitida, rinofaryngitida nebo akutní koryza. Ano, tak zní odborný název pro nachlazení, jež se běžně projevuje rýmou, ucpaným nosem, bolestí v krku a kašlem. Co si budeme vykládat, právě tyto potíže patří mezi klasické „radosti“ zimního období. Víte o tom svoje? Pak by to chtělo zažehnout svíčku a kápnout do aromalampy trochu oleje tea tree, heřmánku, citronu, smrku, popřípadě bergamotu. Jak vidno, je opravdu z čeho vybírat!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat