Prostreno.cz

Překvapivé přírodní prostředky proti chřipce, které možná neznáte

Skolil vás bacil, takže jste „lehli“ s chřipkou? Kromě prášků si můžete „naordinovat“ také kvasnice, rajčata, mořské plody, kiwi nebo hovězí maso. Věděli jste, že tahle strava dokáže urychlit vaše zotavení?

Chřipka. Tichý, neviditelný a rychle se šířící virus, který vás bez servítek odkáže do postele. Mezi jeho symptomy patří bolesti hlavy i kloubů, horečka, únava, suchý kašel, kýchání nebo nepříjemný pocit zimy. Víte o tom svoje? Na tuhle svízel existují různé „páky“. Někdo doporučuje bylinky, zatímco jiný sází na prášky, za které v lékárně draze zaplatí. Jenže pozor, tím výčet možností ještě nekončí. Z nejhoršího vás totiž může dostat i správný jídelníček! Co by v něm v zájmu léčby chybět určitě nemělo?

Nejen špenát s paprikou přijde vhod

Úplně bez nadsázky by se dalo říct, že „céčko“ je nejlepším přítelem obranyschopnosti. Je to proto, že podporuje produkci bílých krvinek, čímž posiluje imunitní systém. Odborníci se dokonce netají názorem, že jeho vyšší dávka může zotavení z chřipky značně urychlit. Takže se ptáme, znáte všechny bohaté zdroje vitaminu C? Kromě citrusových plodů je to brokolice, kapusta, špenát, papriky, rajčata, kiwi nebo ananas.

Kvasnice neoceníte jenom v kuchyni

Že s droždím se dá čarovat jenom u sporáku? Ale kdepak, kvasnice obsahují vitaminy, zejména tedy skupiny B, dále bílkoviny a celou řadu minerálů. Spolupráce jmenovaných látek nejenže pomáhá proti onemocnění, o kterém je řeč, ale zlepšuje i trávicí funkce, působí proti nespavosti, snižuje pravděpodobnost depresí a prospívá játrům. Poněkud neobvyklý medikament zároveň pomáhá na kožní problémy, zatímco výrazně zlepšuje stav nehtů a vlasů.

Dopřejte si také maso nebo mořské plody

Pokud jde o to, jak se co nejrychleji vypořádat s touto krajně otravnou nemocí, je třeba vyzdvihnout i pomocníky v podobě hovězího a vepřového masa, mléčných výrobků, pšeničných klíčků nebo mořských plodů. Jmenované potraviny totiž vykazují vysoký podíl zinku, což je minerál, který dokáže zkrátit běžnou dobu nachlazení, nicméně svou úlohu sehraje také v prevenci. Jak je to možné? Stejně jako vitamin C podporuje „výrobu“ bílých krvinek, takže zvyšuje odolnost vůči různým neduhům, chřipky nevyjímaje.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat