Prostreno.cz

Léčivý plán B v podobě přírodních antibiotik

Že pokud je vám „ouvej“, musíte nutně polykat antibiotika, která mají pochybnou pověst? Pche! Stejné účinky prý má i obyčejný med, štiplavý česnek nebo aromatický křen. Nezkusíte tenhle léčivý plán B?

Antibiotika jsou na jednu stranu úžasným vynálezem, ovšem mají i svou temnou stránku. Poslední dobou se stále častěji objevují názory, že jejich časté užívání poškozuje trávicí systém a snižuje přirozenou imunitu, což paradoxně zvyšuje náchylnost k onemocněním. Hodně se mluví i o nežádoucích účincích, které zahrnují zvracení, průjem, nevolnost i nechutenství. Jak vidno, sázet na antibiotika při každé viróze není ten nejlepší nápad. A zvlášť v případě, že se dají nahradit přírodními prostředky! Které konkrétně mají srovnatelné účinky s těmito léky na předpis?

Med jako zachránce

Máte po ruce sklenici s včelím produktem? No výborně, pak schraňujete spolehlivou zbraň na celou řadu neduhů. Med je díky svému unikátnímu složení schopen ničit bakterie a posilovat obranyschopnost, na což poukázalo již mnoho nezávislých vědeckých studií. Přesně proto je také osvědčeným pomocníkem při nachlazení, infekcích a zánětech. Hodně zajímavý je fakt, že tradiční sladidlo si hravě poradí také se stafylokokem, jenž je odolný vůči širokému spektru farmaceutických léčiv.

Česnek, král kuchyně

V dobách dávno minulých byl česnek dlouho považován za posvátnou rostlinu – a to nejen ve střední Asii. Na příděl ho dokonce dostávali egyptští otroci při stavbě pyramid, byl podáván i vojákům na válečných taženích a výpravách. Kromě toho, že značně urychluje látkovou výměnu, také podporuje imunitní systém a působí proti revmatismu i depresím. Už naše babičky moc dobře věděly, že toto koření efektivně „zamete“ s viry i bakteriemi, proto jeho konzumaci v období chřipek vřele doporučovaly!

Křen, štiplavý poklad

Když se řekne křen, kdekoho jako první napadne šťavnatá klobása či párky. Jenže pozor, kořenová zelenina s typicky ostřejší chutí díky svým antibiotickým vlastnostem také poslouží při bolestech v krku. Pomyslnou ruku k dílu ovšem přidá i v případě rýmy, zahlenění, ucpaných dutin nebo zápalu plic. Pokud se o vás pokouší zákeřný bacil, můžete na křen bez obav vsadit. Stačí ho nastrouhat a poté smíchat s citronovou šťávou. Medikament užívejte třikrát denně a rázem budete jako rybičky!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat