Prostreno.cz

Vlasům prospívá ošetřování teplým olejem

Máte lupy a vaše vlasy postrádají lesk? O objemu si taky můžete nechat zdát? Vsaďte na slunečnicový olej, který kvalitu hřívy napraví k vaší spokojenosti. Ovšem ani ten kokosový či olivový svými schopnostmi nezklame!

Dlouholeté barvení, styling pomocí horkých přístrojů, nadměrné používání vlasové kosmetiky nebo nošení až příliš utaženého culíku. Ano, tohle všechno se na kondici kštice může neblaze podepsat – stejně jako únava, stres či špatná životospráva. No dobře, ale co náprava? Tu mohou představovat oleje, jež běžně používáte při vaření. Proč je zrovna tahle péče skvělým řešením problému?

Mazlavá záchrana, která nikdy nezklame

Mírně zahřátý pomocník z kuchyně se nehodí jen na přípravu pokrmů. Obsahuje totiž celou řadu živin a antioxidantů, které ve spolupráci s přítomnými esenciálními mastnými kyselinami obnovují zdraví, odolnost i krásu vlasů. Tenhle přítel do nepohody rovněž platí za zprostředkovatele hydratace i lesku. Postará se ale také o objem, jehož není nikdy dost. Teď se jistě ptáte, jaké konkrétní „pomazání“ byste měli využít, aby byl výsledný efekt co možná nejlepší. Odpověď je jednoduchá.

Revize ozdravných domácích zásob

Rozhodnete-li se vyzkoušet tuto metodu v praxi, můžete vsadit na schopnosti olivového pokladu, jež je obzvlášť výživný pro kštici i pokožku hlavy, přičemž poskytuje ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy. Trefou do černého je i olej kokosový. Ten pro změnu bojuje proti infekcím, zatímco urychluje růst a zabraňuje vypadávání. Svatou trojici pak uzavírá spasitel slunečnicový, co se s vámi rád podělí o přítomné vitaminy A, B, C a E, ovšem nabízí i širokou škálu minerálů a kyselinu olejovou, jež je tou nejvhodnější první pomocí pro křehkou hřívu. Ať už zvolíte jakéhokoli zachránce, nejprve ho mírně prohřejte, poté naneste ke kořínkům i po celé délce hřívy, přikryjte ručníkem a nechte působit zhruba hodinu. Následně proveďte běžný mycí proces, jak jste zvyklí. Co všechno tím získáte?

Jedna kúra, mnoho výhod

Pravidelné opakování výše zmíněného procesu může hodně přispět k tomu, že se konečně zbavíte otravných lupů nebo seboroické dermatitidy. Tahle domácí péče také hloubkově vyživuje vlasy, což se na jejich kvalitě projeví jenom pozitivně. Jistě vás zaujme i to, že předchází nepříjemnému elektrizování, a pozor, dokáže mírně skrýt i šediny! Už se chystáte na první aplikaci?

Zdroj: https://www.realsimple.com/beauty-fashion/hair/hair-care/hot-oil-treatment-for-hair





Celkem 2 komentářů

Siraellen
21.01.2022
jana kratochvílová
17.01.2022

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat