Prostreno.cz

Jaké účinky má šampon s čajovníkovým olejem

Olej z čajovníku má silné antibakteriální, antimikrobiální a protiplísňové vlastnosti. Se všemi těmito úžasnými benefity by nemělo být překvapením, že šampon s příměsí čajovníkového oleje může pro vlasy vykonat mnoho báječných věcí. Vyrobte si ho i vy!

Čajovník v šamponu? A proč ne? Olej z čajovníku čínského (Camellia sinensis) vykazuje antifungální schopnosti a je účinný při léčbě lupů na pokožce hlavy. Studie naznačuje, že použití pětiprocentního oleje z čajovníku potlačuje svědění a mastnotu spojenou s lupy. Zmíněný olej je obecně zázračný při léčbě mastné pokožky hlavy a stimuluje růst vlasů. A co víc, uvolněním vlasových folikulů pomáhá posilovat kořínky, což zase zabraňuje vypadávání pramenů. To však pořád není všechno.

Léčba seboroické dermatitidy

Nedávný výzkum, který provedli američtí dermatologové Thomas Berk a Noah Scheinfeld, naznačuje, že čajovníkový olej pomáhá při léčbě seboroické dermatitidy, která postihuje pokožku hlavy, hruď a obličej.

Zlepšení cirkulace krve

Používání šamponu s příměsí tohoto zázraku má terapeutický přínos pro vlasy a pokožku hlavy.

Léčba vší

Podle studie je insekticidní vlastnost čajovníkového oleje účinná proti vším. Ty jsou poměrně častým problémem mezi dětmi školkového věku. Není tedy pochyb, že mít doma lahvičku s čajovníkovým olejem vůbec není na škodu. Pusťte se i vy do velmi jednoduché výroby kouzelného šamponu!

Návod na přípravu

Vše, co potřebujete, je šampon o obsahu 250 ml a 10 kapek oleje z čajovníku. Lahvičku důkladně protřepejte. Jenom pozor, u výše uvedeného roztoku je asi 2% koncentrace čajovníkového oleje. Vyhněte se zvýšení koncentrace oleje nad 5 %, neboť může dojít k podráždění pokožky hlavy. Pokud připravujete šampon pro dítě, přidejte maximálně pět kapek!

Použití

Pro dosažení nejlepších výsledků naneste šampon na vlasy a pokožku hlavy a jemně jej vmasírujte. Nechte působit maximálně pět minut a poté vlasy opláchněte vodou. A když už jste u té výroby, pusťte se i do kondicionéru. Vezměte vajíčko a promíchejte s 30 ml olivového či kokosového oleje. Následně ještě sáhněte pro pět kapek oleje z čajovníku. Vše důkladně protřepte. Váš domácí kondicionér je připraven k použití!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat