Prostreno.cz

Aby suchá pokožka neměla v zimě šanci

Suchá kůže je kosmetický problém, který se teď v zimě může objevovat mnohem častěji. Provází ho nepříjemné pocity napětí, svědění a v některých případech i bolestivé praskliny. Jak z popraskané pleti opět udělat svoji vizitku? Stačí ctít pár základních návyků!

Pokud vás trápí vysušená pokožka, možná se jedná o sezónní záležitost. Tento jev je všeobecně dobře léčitelný, ale je důležité zjistit jeho základní příčinu. Tipů, jak předcházet někdy až bolestivému a nepříjemnému kožnímu onemocnění, však existuje několik.

Příčiny? Různé!

Důvodů, proč se suchá kůže objevuje, může být nespočet, a u každého člověka je to jiné. Na vině je často změna teploty a ročního období, problémy může způsobovat i hormonální nerovnováha, různé záněty, užívání některých druhů léků, přílišná péče a nevhodná kosmetika. Vysušená pokožka je také projevem atopického ekzému nebo lupénky.

Tipy na správnou péči

Nejdříve se zaměřte na to, jak se myjete. Pro takto postiženou pokožku není vhodná dlouhá a horká koupel nebo sprcha. Ta totiž problém ještě více zhoršuje. Dalším negativním faktorem bývá i samotná voda. Pokud je hodně tvrdá, obsahuje minerály, které opět nepřispívají ke zlepšení stavu pokožky.

Nejúčinněji ulevíte suché kůži, pokud ji hned po koupeli zcela vysušíte a namažete. Zařaďte do péče o tělo různé oleje na rostlinné bázi, jako je ten kokosový nebo mandlový. Použít můžete i tělové mléko vyrobené z přírodních zdrojů. Přípravky by však neměly obsahovat vonné látky, jelikož ty tolik zkoušenou pleť zbytečně dráždí.

Nezbytnost v každé tašce

Souběžně s očistou pokožku hydratujte po celý den, a to hlavně teď v zimě! Obzvláště ruce jsou v chladném počasí velmi náchylné, jelikož se vystavují mrazu i omývání vodou. Proto s sebou neustále noste kvalitní hydratační krém a mažte je několikrát denně. A to pořád není všechno.

Vyvarujte se používání parfémovaných přípravků. Vůně mohou obsahovat toxické chemikálie, které nejsou vhodné pro citlivou pokožku. Ovšem pozor, i to, co jíte, má zásadní vliv na vaše zdraví. Zařaďte v boji proti suché kůži potraviny obsahující omega-3 mastné kyseliny, jako je například losos, avokádo nebo vlašské ořechy. Nutný je i odpovídající pitný režim.

Hydratace zevnitř

I v zimním období je nutné často pít. Z tohoto hlediska se výživoví poradci přiklánějí k bylinkovým čajům. Mezi jednotlivými „hrníčky“ používejte ty správné přípravky. Využívejte sílu přírodních produktů (například kokosový olej nebo bambucké a kakaové máslo), vyvarujte se přísad obsahujících ropu (vazelína). Báječně působí i takový peeling na bázi cukru. A další tip pro účinnější léčbu? Doma trávíte spoustu času, proto si pořiďte si zvlhčovač vzduchu a místnosti zbytečně nepřetápějte.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat