Prostreno.cz

Botox kvalitně nahradí i přírodní zdroje

Injekce s botulotoxinem se stala běžnou součástí kosmetické péče v boji proti vráskám. Ovšem věděli jste, že existují i přírodní alternativy? Vyměňte návštěvu salonu například za exotickou papáju!

Pokud toužíte po vypnuté pleti bez vrásek, jistě už jste se setkali s botoxem. Tato látka je hojně rozšířená po celém světě a stala se již téměř symbolem dokonalé krásy. Pokud však nejste zastánci kosmetických zákroků tohoto typu, máme pro vás pár rad, jak si zajistit mladistvý vzhled a využít k tomu čistě přírodní zdroje.

Průběh zkrášlující procedury

Botoxové injekce se hojně používají k vyplnění vrásek. Látka, která se vpichuje do kůže, je v podstatě silný neurotoxin, který paralyzuje okolí. Přesný vpich toxinu do specifických svalů způsobuje lokální vypětí pleti a zajistí vyplnění nežádoucích vrásek. Nevýhodou je, že je tento zákrok často bolestivý a může mít i vedlejší účinky. Vysoká je také jeho cena a při dlouhodobém používání může obličejové svalstvo spíše poškozovat.

Prevence a péče o pleť

Dobrou zprávou je, že existují i přírodní a netoxické alternativy, díky kterým můžete udržovat svoji pokožku hezky pružnou a stále mladistvou. Mezi základní rady pro udržení krásné pleti patří vysoká ochrana před sluncem. Používejte opalovací krém s dostatečným faktorem vždy, když jdete ven.

Jelikož se lidské tělo skládá převážně z vody, je důležité, aby i vaše pokožka byla hydratována. Dodržujte pitný režim, a to i v zimě, kdy to jde trochu obtížněji. Popíjejte bylinkové čaje nebo si postavte na pracovní stůl osm sklenic s vodou a každou hodinu vypijte jednu.

Starejte se o své tělo a nevystavujte ho zbytečným toxickým látkám. Kouření, konzumace drog a alkoholu, to jsou přímo zabijáci vaší krásy! Místo toho dodržujte vyvážený jídelníček a dopřávejte si dostatek pohybu a relaxace.

Zázraky z přírody

U většiny kosmetických produktů najdete ve složení takzvanou AHA kyselinu, jejíž pojmenování vzniklo z názvu Alpha Hydroxy Acid, což jsou ovocné kyseliny. Ty umí s pletí přímo zázraky! Odstraňují odumřelé buňky, působí antibakteriálně, redukují vrásky a přispívají k vyhlazení nerovností pokožky. Ve kterých potravinách je něco takového k mání?

  • Citrony. Přidávejte je čerstvé do vody nebo bylinných čajů. Mají nízký obsah cukru a jsou plné kolagenu a vitaminu C.
  • Jablka. Mohou se pochlubit vlákninou a vitaminem C.
  • Papája. Jeden z nejlepších plodů obsahující AHA kyseliny. Konzumujte ji zásadně čerstvou, nikoli tu sušenou, která je obalená přidaným cukrem.
  • Borůvky. Plody plné antioxidantů, které pomáhají zvrátit oxidační poškození buněk a zpomalují stárnutí.
  • Maliny. Toto šťavnaté ovoce je také bohaté na antioxidanty a vyniká svými protizánětlivými vlastnostmi.
  • Lničkový olej. Ze semínek rostliny s názvem lnička setá, která je označována také jako nepravý len, se lisuje olej bohatý na omega-3 kyseliny a vitamin E. Chrání tělo před volnými radikály a pokožka je po něm hebká a vyživená.




Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat