Prostreno.cz

Mýty v péči o vlasy. Čemu rozhodně nevěřit

Vlasy jsou korunou krásy každé ženy. O jejich péči kolují mezi lidmi řady zaručených rad, ale také mýtů! A co vy? Věříte, že pravidelným stříháním konečků porostou rychleji?

Chodíte ke kadeřníkovi, hltáte všechny zaručené rady a tipy a řídíte se dávnými radami našich babiček? Možná jsou to jen výmysly! Ne všechna doporučení jsou totiž založena na pravdě. Čemu věřit a jakou péči zvolit? Vezměte rozum do hrsti!

Po čtyřicítce jedině mikádo

Říká se, že dlouhé vlasy sluší pouze ženám maximálně do čtyřiceti let věku, a to proto, že opticky protahují obličej. Starší dámy by už měly volit kratší účes, aby zvýraznily svoje rysy.

Nenechte si nic takového namluvit! Co se týče spojitosti věku a druhu účesu, musí se zde brát v potaz pouze stav vlasů, jelikož i ony stárnou. Takže pokud máte svoji hřívu stále v perfektní kondici, klidně si ponechte svůj dlouhý ohon!

Stříháním k rychlejšímu růstu

Zastřiháváte konečky každý měsíc v naději, že vlasy porostou jako houby po dešti? Tak to budete zřejmě zklamáni, jelikož se jedná o jednu z největších nepravd. Svěřte se do rukou profesionála zhruba jednou za tři měsíce. Mírné zastřižení vlasy hlavně odlehčí, jelikož se zbavíte roztřepených konečků. Ale rychleji bohužel neporostou.

Fénování jenom studeným vzduchem

Bohužel horký vzduch vaší hřívě zrovna neprospívá. Na druhou stranu, pokud budete fénovat studeným, ničeho tím nedocílíte. Nevytvarujete účes a nedostanete do něj ani objem. Řešením může být střídání teploty. Během foukání vlasy občas ochlaďte studeným proudem vzduchu a nezapomínejte také na speciální ochranné produkty.

Barvení, které škodí

Pokud budete používat nekvalitní barvy a provádět tuto proceduru neodborně doma, je možné, že dojde k poškození vlasů. Vyberte si šikovného kadeřníka, který se skvěle vyzná v problematice barvení a používá kvalitní vlasovou kosmetiku.

Pokrývky hlavy způsobující plešatění

Bojíte se nosit čepice nebo klobouky, protože by vám vlasy mohly vypadávat? Máme pro vás dobrou zprávu. I tohle je mýtus. Za ztrátu kštice nemůže to, co nosíte na hlavě. Je to dáno genetikou, stresem nebo životním stylem.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat