Prostreno.cz

Potraviny pro rychlejší růst vlasů

Pokud toužíte po dlouhých vlasech, dávejte si pozor na to, co jíte. Mnoho lidí totiž neví, že stravování má na růst vlasů velký vliv. Tušíte, co si dát na talíř?

Vlasy jako z reklamy? Žádný problém. Housky a sladkosti stačí vyměnit za docela jiné laskominy! Které?

Jahody

Jahody, tedy plody, které mají vysoký obsah vitaminu C a jiných antioxidantů, jsou vynikajícími potravinami, které stimulují růst vlasů. Céčko je totiž klíčovou složkou při výrobě kolagenu, který hraje zásadní roli v síle vlasů. Ty jsou totiž pokryty ochrannou skořápkou složenou právě z kolagenu – a bez něj bývají mnohem náchylnější k lámání. Chcete-li si zajistit ty správné „kolagenové hladiny“, jezte jahody, borůvky a citrusové plody.

Mandle

Mandle obsahují vysoké množství vitaminu E. Ten chrání pokožku a vlasové folikuly před oxidačním stresem a poškozením, ale je také nedílnou součástí výroby keratinu. Mandle, slunečnicová semínka a piniové oříšky tak představují skvělé zdroje tohoto nezbytného vitaminu.

Lněná semínka

I když se o své vlasy správně staráte, mohou tíhnout ke křehkosti a vypadávání. Pokud chcete zvýšit hladinu přirozených, zdravých olejů v pokožce hlavy a zabránit oxidativnímu stresu, postarejte se o přísun omega-3 mastných kyselin, které zlepšují strukturu kštice a jsou důležité jak pro zdraví, tak i pro estetiku. Vysoká koncentrace mastných kyselin se nacházejíí právě ve lněném semínku. Vhodný je i losos nebo avokádo.

Fazole

Fazole jsou bohatým zdrojem železa, jenž je klíčovou součástí krevního oběhu. V případě, že se jedná o dostatek okysličené krve tekoucí do pokožky hlavy a jiných končetin, růst vlasů je stimulován a udržován. Proto fazole zahrňte do svého jídelníčku. Zlepší kvalitu vašich vlasů a zabrání jejich vypadávání.

Listová zelenina

Pravděpodobně jste nikdy neslyšeli o methylsulfonylmethanu (MSM), nicméně právě on může hrát obrovskou roli ve zdraví a růstové struktuře vlasů. V podstatě je řeč o organické síře, která hraje roli při vývoji keratinu – a ten je základní složkou bílkovin ve vlasech. Zkrátka a dobře, mějte na svém stole co nejčastěji listovou zeleninu. A nezapomeňte ani na dostatečný pitný režim. Hydratace je důležitou součástí každého tělesného procesu, včetně růstu vlasů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat