Prostreno.cz

Potraviny při bolestivé kýle

Kýla může být extrémně bolestivá. Právě s ní máte co dočinění? Ihned zvyšte příjem zázvoru. A co s tím vším má společného taková lékořice?

Zatímco lékařská péče je při výskytu kýly silně doporučována, existuje řada domácích léků, které souběžně se změnou životního stylu mohou být prospěšné. Které to jsou?

Olej z ricinových semen

V minulosti se olej z ricinových semen používal pro širokou škálu zdravotních problémů žaludku, protože zabraňoval zánětu a podporoval správné trávení https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1781768/). Dnes se ví, že je užitečný i při kýle. Tak si připravte zábal a umístěte jen na svůj žaludek. Uleví se vám.

Aloe vera

Aloe vera je přírodním, protizánětlivým a uklidňujícím prostředkem při bolestech vyvolaných kýlou (https://hcah.in/health-advantage/inguinal-hernia-treatment-without-surgery/). Lze ji konzumovat každé ráno ve formě šťávy. Pro dosažení nejlepších výsledků si trošku dopřejte před každým jídlem.

Kořen zázvoru

Pokud jde o snížení bolesti břicha a uklidnění zánětlivých stavů, málo věcí je stejně efektivní jako kořen zázvoru. Tento přípravek můžete přijímat jako tekutinu pomocí koncentrované zázvorové šťávy. Ovšem i syrový se neztratí. Zdravě podporuje žaludek a snižuje bolest. Zároveň ochraňuje jícen před tvorbou žaludečních šťáv, které se v případě kýly vyskytují.

Lékořice

Kýla občas způsobuje poškození žaludku a jícnu, jak již bylo řečeno, ale i na to existují páky. O lékořici je již dlouho známo, že na tyto části těla působí jako balzám. Konzumace lékořice povzbuzuje znovuzískání poškozených tkání, eliminuje bolest a záněty. V podstatě je to takové analgetikum (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8287643/).

Černý pepř

Černý pepř je spojován s uklidňujícími účinky na žaludek a snižováním zánětu střev (https://health.clevelandclinic.org/benefits-of-black-pepper/). Může také pomoci potlačit kyselý reflux a stimulovat hojení v těch částech těla, které mohly být ohroženy, když orgán začal prosazovat stěnu dutiny.

Zeleninová šťáva

Jedním z nejjednodušších a nejúčinnějších prostředků, které pozitivně působí na kýlu, je sklenice zeleninové šťávy, zejména té z mrkve, špenátu, cibule a brokolice. Živiny a protizánětlivé vlastnosti zeleniny mohou utišit bolestivé příznaky kýly a urychlí proces hojení v břišní dutině (https://hcah.in/health-advantage/inguinal-hernia-treatment-without-surgery/). Přidání trochu soli do zeleninového džusu účinky jenom zesílí.

Zdroj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1781768/, https://hcah.in/health-advantage/inguinal-hernia-treatment-without-surgery/, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8287643/, https://health.clevelandclinic.org/benefits-of-black-pepper/, https://hcah.in/health-advantage/inguinal-hernia-treatment-without-surgery/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat