Prostreno.cz

Přísady, které se vyplatí přidávat do šamponu. Tyhle vás nadchnou

Máte ze své kštice tak trochu depresi? Už nemusíte utrácet za předražené přípravky, jež slibují zlepšení kvality. Povolejte do akce zelený čaj, jablečný ocet, olivový olej nebo aromatickou šalvěj!

Časté barvení, nevhodný jídelníček, užívání některých léků, hormonální nerovnováha, stres, nošení příliš těsného culíku nebo úprava pomocí horkých stylingových přístrojů. To jsou jen některé faktory, které kvalitu i vzhled vlasů neblaze ovlivňují. Jak ale zažehnat katastrofu a kondici své hřívy napravit, a nejlépe tak, aby to nestálo majlant? To je snadné. Přidávejte si do vašeho oblíbeného šamponu tyto dostupné „ingredience“, jež představují přímo zázračnou péči!

Zelený čaj jako všestranný pomocník

Blahodárný životabudič zelené barvy je prý jedním z nejzdravějších nápojů vůbec. Patří mezi vaše oblíbence? Až si ho budete připravovat příště, nezapomeňte si trochu „vyšetřit“. Jakmile totiž tuto unikátní přísadu vmícháte do běžné dávky šamponu, vaše vlasy budou plesat blahem. Antioxidanty, aminokyseliny, kofein i celá řada vitaminů v zeleném čaji zabraňují jejich vypadávání, zatímco stimulují růst a zlepšují pružnost. Přátelská spolupráce jmenovaných látek se rovněž postará o báječný beroucí lesk, přičemž poskytne ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy.

I účinky jablečného octa vás příjemně překvapí

Ano, jablečný ocet lze skvěle uplatnit při vaření, protože salátům a zeleninovým pokrmům všeobecně dodává nenapodobitelnou chuť. Věděli jste ale, že dokáže obnovit pH koruny krásy? Zároveň má v popisu práce očistit pokožku hlavy od chemických látek, což vaší chloubě jenom prospěje. Ocet z jablek rovněž funguje jako prevence otravných lupů.

Olivový olej je zimní nutností

Dávka zdraví v každé kapce? Když je řeč o „oliváči“, tak to platí dvojnásob. Právě on představuje ideální péči v momentálním chladném období, jelikož vlasům přinese hloubkovou výživu i hydrataci. Jako bod navíc značně podpoří růst, zacelí roztřepené konečky a zlepší strukturu hřívy. Dáte mu šanci? Být vámi, rozhodně bychom tohoto spasitele do zkrášlovacího procesu zařadili…

Šalvěj harmonizuje nejen pocuchané nervy

Je známo, že šalvěj působí na psychiku jako zázračné přírodní antidepresivum. A představte si, že podobné blahodárné účinky má také na kadeře. Vřele se totiž doporučuje při potížích s jejich nadměrným vypadáváním. Celkově povzbuzuje, zabraňuje šedinám a pozor, dodává také objem. Co vy na to, seznámíte váš šampon se šalvějovým čajem?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat