Prostreno.cz

Černé tečky zlikviduje česnek nebo citron

Mít černé tečky není žádné terno. Potkala tahle tvrdohlavá svízel i vás? Buďte v klidu, protože i ten nejsložitější problém mnohdy mívá snadné řešení. V tomto případě se jedná o suroviny, které v kuchyňských zásobách jistě najdete!

Dohání vás malé tmavé body na tváři k naprostému šílenství? Pak si možná říkáte, proč jste je „vyfasovali“ právě vy. Za nejčastější příčiny jejich vzniku dermatologové považují předchozí problémy s akné či hormonální změny spojené s užíváním antikoncepce. K rozvoji tohoto nešvaru značně přispívá také špatně zvolená kosmetika, nadměrné opalování nebo kouření. Co s tím? V první řadě se hoďte do klidu, ve druhé směřujte své kroky do kuchyně. Tam zapátrejte po těchto potravinách, které situaci snadno napraví!

Česnek. Ochucovadlo s bonusem

V dobách antiky byl česnek uznávaným prostředkem zlepšujícím potenci. Ve středověku platil za účinného spojence proti čarodějnicím a upírům. U nás se samozřejmě nejčastěji používá při vaření, ale to pořád ještě neznamená, že se nehodí i k jinému účelu – třeba na eliminaci černých teček. A to jako vážně! Aplikujte pastu vytvořenou z čerstvých česnekových stroužků přímo na problémové oblasti. Optimální doba působení je něco kolem 15 minut, poté je čas odebrat se do koupelny a smýt všechny pozůstatky.

Nepodceňujte sílu citronu

Plod citronovníku je v celosvětovém měřítku nejrozšířenějším ovocem, čemuž se nelze divit. Uplatní se nejen při vaření a úklidu, ale také zkrášlování. Už jste někdy zaslechli informaci, že když vymačkáte šťávu z jeho poloviny a přidáte tři polévkové lžíce piva, získáte účinné přírodní tužidlo? Kyselý nektar rovněž zabojuje proti akné, zatímco zneviditelní tmavé skvrny na pokožce a „opraví“ popraskané rty. Ovšem stejně nekompromisně si poradí se zmiňovanou tmavou patálií! Nanášejte ho tedy na postižená místa pravidelně, výsledky se dostaví co nevidět.

Ovesné vločky nejsou jen zdravá snídaně

Za přítomnost ovesných vloček ve vaší domácnosti by vám pomyslný pochvalný puntík udělili hlavně výživoví poradci, kteří na ně nedají dopustit – ale o tom až jindy. Teď se zaměříme spíše na to, že tenhle levný obilný výrobek má skvělé i vnější použití. Kromě toho, že zneviditelní černé tečky, také dokáže vyrovnat tón pleti i její pH. Úplně nejlépe uděláte, když menší hrst vloček promícháte s pár kapkami jablečného octa. Zlepšovák nechte působit přibližně 20 minut, následně ho opláchněte vlažnou vodou.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat