Prostreno.cz

Šípkový čaj je nedoceněným posilovačem imunity

Zalijte šípky horkou vodou a je hotovo! Tento nápoj vám uleví při spoustě zdravotních potížích! Aromatický životabudič navíc poskytuje prevenci před rakovinou i kardiovaskulárními chorobami.

Šípky jsou nedílnou součástí lidového léčitelství již od 11. století. Ano, už takhle dlouho! Potvrzují to nalezené herbáře a další materiály pocházející z tohoto období, které popisují jejich příznivé účinky na lidský organismus. Co přesně se stane, pokud je jako čaj budete konzumovat pravidelně? Tyto úžasné výhody vás čekají v každém šálku!

První pomoc pro bolavé klouby

Zase se „ozval“ loket, bolí vás koleno, nebo dokonce záda? Možná jste v pokušení spolknout nějakou tu tabletku, po níž by se vám mohlo výrazně ulevit. Ještě ale zadržte, co když lze tenhle problém vyřešit i jinak, navíc podstatně zdravěji? Spasitelem totiž může být i medikament z šípků. Ten díky vysokému obsahu antioxidantů a dalších cenných živin bojuje proti zánětům i palčivým bolestem kloubů, což potvrdilo již mnoho studií s průkaznými daty.

Prevence proti vážným nemocem

Jak již bylo zmíněno výše, životabudič z červených plodů si na nedostatek antioxidantů stěžovat opravdu nemůže. Právě tyto látky dle názoru odborníků předchází chorobám spojovaným s procesem oxidace, jako jsou kupříkladu srdeční onemocnění, artritida nebo různé druhy rakoviny. Antioxidanty také zabraňují poškození buněk volnými radikály, které hrají podstatnou roli v předčasném stárnutí.

Silnější imunita, která k vám bacily nepustí

Experti z oblasti výživy neustále upozorňují na to, že vitamin C pomáhá tělu správně zpracovávat nepostradatelné železo, a proto by ve vaší stravě rozhodně neměl chybět. Myslíte si, že oba tyto minerály spojované s obranyschopností nelze najít v jednom zdroji? Chyba lávky. Uvedené živiny načerpáte plnými doušky z šípkového čaje, čímž posílíte imunitní systém a zvýšíte ochranu před všemožnými bacily.

Stopka žaludečním patáliím

Nelze nezmínit, že rudé poklady se k léčbě „břišních obtíží“ využívají již velmi dlouho. Tento osvědčený voňavý medikament přináší okamžitou úlevu v případě žaludečních křečí, průjmu či zácpy. Uplatní se ale i tehdy, potrápí-li vás infekce močových cest nebo žlučové kameny. Tak na to nezapomínejte!





Celkem 0 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat