Prostreno.cz

Vetiver. Esenciální olej, který tlumí bolesti a zlepšuje spánek

Jste teď často nervózní, kvůli čemuž jste se už pár dní pořádně nevyspali? Trochu vás „zlobí“ paměť, namožené končetiny nebo otravný premenstruační syndrom? Na všechny tyto potíže platí olej z vousatky!

Zima přeje aromaterapii víc, než kterékoli jiné roční období. Také si na vonné olejíčky potrpíte s tím, že svůj arzenál neustále doplňujete o nové „přírůstky“? Pak by ve vaší sbírce neměl chybět ten, který nese název vetiver. Získává se destilací kořenů travnaté rostliny vousatky draslavé a nabízí osvěžující vůni s mechovým nádechem. Co jeho účinky? Konkrétně tyhle jistě přivítáte všemi deseti!

Kvalitnější spánek a hezčí sny

Charakteristické aroma tohoto produktu dokáže pomoci všem, kteří trpí nějakou spánkovou poruchou. Jeho uklidňující vlastnosti dokonale uvolní tělo a mysl, přičemž zafungují jako ta nejúčinnější ukolébavka. Tato „terapie“ se však uplatní i tehdy, máte-li náročnější období. Zbavuje totiž stresu, úzkostí i emoční paniky. Rovněž posiluje nervový systém.

Konec zla zvaného PMS

Premenstruační syndrom je takovým ryze ženským „prokletím“. Znáte až moc dobře stavy podrážděnosti, které jdou ruku v ruce s únavou a citlivostí prsou? Tak to se vám vetiver bude hodit obzvlášť. Poslouží jako „tlumič“ všemožných protivných příznaků PMS, zatímco „usměrní“ hladiny rozbouřených hormonů.

Neprůstřelná paměť i záruka koncentrace

Poslední dobou nějak podezřele často zapomínáte? Ještě dřív, než tuto situaci začnete řešit psanými poznámkami, zkuste inhalovat uvedený olej. Je známo, že jeho povznášející vůně prospívá kognitivním funkcím, včetně paměti, schopnosti učení, soustředění, plánování i pochopení informací. S tímhle mozkovým dopingem nešlápnete vedle!

Spása pro bolavé končetiny

Tento poklad, pokud je smíchaný s dalším nosným pomocníkem – třeba kokosovým, ricinovým či olivovým, vytváří ulevující „mazadlo“, jež přijde vhod při otocích a bolestech pohybové soustavy. Jemná masáž problémové oblasti vám okamžitě uleví, neboť dle odborníků působí stejně jako některé běžně prodávané krémy. Uvedená „léčba“ je vhodná jak pro pacienty trpící artritidou a revmatismem, tak pro sportovce i fanoušky fitness, kteří to v posilovně občas přeženou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat