Prostreno.cz

Potraviny způsobující nepěknou kosmetickou paseku

Rádi hřešíte sladkým, zatímco nepohrdnete ani smaženým pokrmem? Pak se asi nesmíte divit, že vám pupínky rostou jako houby po dešti. Obezřetní byste prý měli být i s mléčnými výrobky, v nichž obsažené hormony dokážou nadělat pěknou kosmetickou „paseku“!

Akné vlastně není nic jiného, než ucpané vývody mazových žláz, které jsou živnou půdou pro vznik černých teček, uhříků a červených pupínků. Pokud s tímhle nešvarem máte co dočinění i vy, pak byste možná měli zvážit radikálnější změny v jídelníčku. Věděli jste, že jisté potraviny tvorbě nevzhledných vřídků hrají pěkně do karet? Podle expertů byste čistě pro jistotu měli minimálně omezit některé známé a běžně konzumované položky. Jaké?

Mléčné výrobky. Na ty bacha

Může příjem mléka nebo jogurtů zapříčinit akné? Pravdou je, že tenhle „oříšek“ se odborníci snaží rozlousknout již dlouho. Podle nich je to docela dost možné, nicméně důvod stále není zcela objasněn. Bohužel! Na základě současných pracovních hypotéz se ve vědeckých kruzích mluví o tom, že s největší pravděpodobností jsou na vině hormony obsažené v mléce, jež negativně ovlivňují kvalitu pleti.

Sladké? To je zlo

Cukr bývá ve většině případů spojován hlavně s rapidním nárůstem tělesné hmotnosti, vyšším rizikem demence nebo zhoršením kognitivních funkcí. Ovšem pozor, bylo by hodně naivní předpokládat, že tím výčet hrozeb „rafinovaného nepřítele“ končí. Poznatky britského průzkumu sdělují, že nadměrná spotřeba potravin s vysokým glykemickým indexem, což jsou takové, kvůli nimž „vyskočí“ hladina krevního cukru, nejenže nahrává vzniku uhříků, ale také prodlužuje léčbu stávajícího kosmetického nadělení.

Smažené pokrmy jsou tabu

Že smažená jídla nejsou úplně nejzdravější, na to výživoví poradci se souhlasným přikyvováním lékařů upozorňují dnes a denně. A pro jedince s problematickou pokožkou platí extra výstraha! Ze závěrů studie americké neziskové organizace Mayo Clinic, což je vlastně lékařské výzkumné a vzdělávací centrum, jednoznačně vyplývá, že ti, kteří několikrát týdně jedí jídla připravovaná na oleji, častěji čelí hormonální nerovnováze. Právě jejím vlivem dle názoru specialistů dochází ke zvýšené produkci kožního mazu i ucpávání pórů. Jak vypadá výsledek, to v zrcadle vidíte sami…





Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat