Prostreno.cz

Šediny zlikvidujte potravinami z kuchyně

Registrujete výskyt nových šedin, které vás pořádně deprimují? Zkuste na ně vyzrát třeba sezamovými semínky nebo cibulí. Ovšem pozor, i taková šalvěj, kterou běžně přidáváte k vepřovému, vám vytrhne trn paty!

Že šediny jsou typickým příznakem stáří? Ne tak docela. Mužům se totiž první „bílé vlasy“ objevují zhruba kolem třicítky, ženám o pět let později. S každým dalším rokem pak přirozeně klesá produkce pigmentu zvaného melanin, takže kštice šediví o to více. Vážně si s touto nevyhnutelnou „ozdobou“ ale poradí jenom kadeřnice v salonu nebo kupovaná barva z drogerie nabitá chemií? Ale kdepak. To byste možná nevěřili, jaké parádní kamuflážní prostředky skrývá vaše kuchyň.

Sezamová semínka. No vážně!

Podle některých pramenů platí, že sezamové semínko je nejdéle používaným kořením na světě. Proč je tolik vychvalované? Platí za výborný zdroj organického vápníku, fosforu a hořčíku, přičemž slibuje zajímavá zdravotní pozitiva. Pravidelná konzumace podle odborníků posiluje imunitu, prospívá srdci a normalizuje rozbouřenou hladinu hormonů, zatímco pomáhá v případě osteoporózy. Co vnější použití těchto semínek? Pokud je důkladně rozemelete a budete si jimi každé tři dny masírovat pokožku hlavy, po několika opakováních se šediny zneviditelní. Nevěříte?

Cibule. I ta svede divy

Ano, čtete správně. I nekorunovaná královna kuchyně dokáže „bledé“ vlasy výrazně ztmavit. Odloupněte z cibule několik vrstev, množství použitého „materiálu“ přitom závisí na délce i hustotě vaší hřívy, a rozmělněte je do konzistence pasty. Po aplikaci domácího zlepšováku vyčkejte alespoň půl hodiny, než si umyjete korunu krásy běžným způsobem. Uděláte-li si na tuto kúru čas každý den, za týden na váš kosmetický problém můžete už jen vzpomínat.

Šalvěj, voňavá první pomoc

Tato bylinka si dokonale rozumí s vepřovým či telecím masem, což ví každá hospodyňka. Poměrně známé jsou i její „uzdravující“ benefity, včetně úlevy od bolesti v krku či „opravy“ nefungujícího trávení. Jenže to pořád není všechno, protože zabírá i na šediny! Připravte si dvě polévkové lžíce sušené šalvěje a zalijte je horkou vodou. Po několika minutách čaj sceďte a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu, následně vmíchejte do tekutiny ¼ šálku jablečného octa. Prostředkem si pak oplachujte vlasy po každém mytí a rázem bude po starosti.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat