Prostreno.cz

Ty nejlepší přírodní složky z kuchyně pro vaši pokožku

Co se týče problémů s pokožkou, matka příroda často ví nejlépe, co má dělat. Které potraviny, doplňky stravy a přírodní tonika jsou nejlepším léčivem v boji proti akné, nerovnoměrné pigmentaci či poškození sluncem?

Přirozené a velmi efektivní ingredience, které uklidňují podráždění a léčí nerovnoměrnou pigmentaci pleti? Při příštím nákupu se zaměřte na betakaroten, extrakt ze zeleného čaje, lékořici, oves, sóju, vitamin C, vilín a cyprus úzkolistou.

Beta karoten pomáhá chránit před poškozením sluncem

Červené, oranžové a žluté ovoce a zelenina, jako je mrkev, sladké brambory a dýně, jsou nabité betakarotenem, což je živina s mnoha přínosy pro vaši pokožku. Vaše tělo převádí betakaroten na vitamin A, což je základní složka pro hojení ran, ochranu před poškozením sluncem a podporu buněk. Betakaroten má také antioxidační účinky.

Zelený čaj jako protizánětlivá položka

Zelený čaj obsahuje vysoké množství antioxidačních chemikálií – včetně katechinů, jako je epigallocatechin galát, a flavonoidy, tedy kaempferol a theaflavin. Tenhle koktejl živin pomáhá předcházet a zvrátit poškození pleti UV zářením.

Extrakt z lékořice na tmavé kruhy

Protizánětlivé vlastnosti extraktu z lékořice působí proti zarudnutí pleti. Také bylo prokázáno, že tato rostlina redukuje nerovnoměrnou pigmentaci zablokováním tvorby melaninu. Jedna studie také potvrdila, že krém obsahující lékořici pomáhá zesvětlit tmavé kruhy pod očima.

Oves jako záchrana od ekzému

Koloidní ovesné vločky jsou jednou z mála přírodních složek, které úřady schvalují k léčbě podráždění kůže, jako je ekzém, suchá kůže či kousnutí hmyzem. Ovesné lipidy a bílkoviny pomáhají doplňovat a udržovat kožní bariéru.

Sója pro rozjasnění

Sóju vyhledejte v případě, že toužíte po jasné pleti. Sója také zesvětluje tmavé skvrny a zabraňuje nadprodukci pigmentu melaninu.

Vitamin C coby prevence proti stárnutí

Můžete si myslet, že vitamin C je nezbytnou obranou proti běžnému nachlazení, ale tato živina také bojuje s běžnými známkami stárnutí pokožky. Céčko pomáhá při syntéze kolagenu, což je nezbytné pro pevnost a hladkost pleti. Navíc má antioxidační účinky, které pomáhají bojovat proti poškození volnými radikály a akné. Do nákupního košíku tedy přidejte i citrusové plody!

Willow neboli cyprus úzkolistá. Bakterie nemají šanci!

Tato divoká květina má unikátní antimikrobiální a antiseptické účinky, které předcházejí kožnímu podráždění, včetně růžovky a ekzému. Květ také zabíjí škodlivé mikroby, které způsobují akné. Osvěžující tonikum seženete v drogerii nebo lékárně.

Vilín proti otokům

Vilín patří mezi oblíbené středně vysoké, opadavé keře a bývá oblíbenou přísadou pleťových a hydratačních tonik, které zároveň snižují zarudnutí. Vilín může být použitý na vředy, modřiny a otoky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat