Prostreno.cz

Léčba akné pomocí přírody. Co si poradí s jizvičkami?

Ošklivý pupínek netrápí pouze mladistvé, příčinou akné v pozdějším věku může být hormonální nerovnováha, vrozené dispozice, špatná životospráva či nedostatečná funkce trávicího traktu. Pokud i vás trápí nevzhledná pleť, připravte si domácí pleťovou vodu nebo výluh z jitrocele!

Změna stravovacích návyků a životosprávy dělá divy. Zvyšte příjem tekutin, především čisté vody a bylinných čajů. Slazeným nápojům, alkoholu a kofeinu se v čase zlepšování stavu pokožky vyhněte obloukem. Vsaďte na dostatek ovoce a zeleniny, dejte přednost čerstvým potravinám. Omezte uzeniny, smažená i tučná jídla. Ke všem pokrmům přidávejte koření, jako je bazalka, majoránka, tymián či rozmarýn. Pobývejte denně na čerstvém vzduchu, dostatečně spěte i odpočívejte, radujte se ze života a zbytečně se nevystavujte stresovým situacím.

Očista zevnitř

Traduje se, že naše pokožka odráží vnitřní stav organismu. Důkladnou očistou tedy rozhodně přispějete ke krásné pleti. Vynikající léčivkou k očistě organismu a celkové detoxikaci je kopřiva dvoudomá. Pravidelné pití kopřivy čistí krev, ledviny a močový měchýř. Kopřiva odplavuje z těla toxiny a působí blahodárně na celý organismus, díky přítomnosti železa snižuje příznaky anémie. Stejně tak působí šťáva z petržele, která je silně močopudná, obsahuje totiž velké množství vitaminu C, chlorofylu, flavonoidů a kyseliny listové. Zlepšuje nejen stav pleti, ale i strukturu vlasů.

Síla šalvěje

Šalvěj lékařská se pyšní silnými antibakteriálními, protizánětlivými a protiplísňovými účinky. Podrážděnou pokožku dokáže nejen dezinfikovat, ale i zklidnit. Chcete si vyrobit domácí pleťovou vodu z této bylinky? Její příprava není náročná. Na 100 ml pleťové vody si připravte nálev ze šalvěje spařením dvou lžic usušené rostliny, nechte 10 minut louhovat, po zchladnutí přidejte lžíci jablečného octa, 10 kapek extraktu z grepových jader a 5 kapek vitaminu E. Uchovávejte v ledničce.

Jizvičky po akné

Trápí vás spíš jizvičky? Pak sáhněte po jitroceli kopinatém, jehož síla léčit poranění je známá už od pradávna. Jitrocel si poradí nejen s drobnými rankami, ale i s jizvami. Připravte si výluh namočením bylinky do alkoholu. Nechte několik týdnů v temnu louhovat, po přecedění smíchejte s destilovanou vodou a aplikuje na postižená místa.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat