Prostreno.cz

Zimní jogurtová péče o pleť

Vaše kůže je nehezky napjatá, postrádá hydrataci a má tendenci k odlupování? Je jasné, že s tímhle „materiálem“ moc parády nenaděláte. Co s tím? To je přece jasné. Začněte jako kosmetiku používat tyto potraviny, které máte v kuchyni!

Nejchladnější měsíce roku nebývají jen ve znamení sněhových radovánek, typické jsou pro ně také potíže s pletí. Vždyť výkyvy teplot, ledový vítr i pobyt v přetopených místnostech dává kůži pořádně na frak! Stejně jako nedodržování pitného režimu a konzumace tučnějších potravin, což jsou poměrně běžné populační „zimní hříchy“. Jak se právě teď o pokožku starat a předejít tak kosmetické katastrofě? Nemusíte sázet jen na drahé produkty z drogerie, i přírodní prostředky vám mohou pomoci. Tyhle navíc máte doma!

Med, sladidlo s bonusem

Poklad z úlu je pověstný svými přirozenými antibakteriálními vlastnostmi i úctyhodně vysokým podílem výživných látek. Nelze mu odpárat ani to, že zprostředkovává potřebnou vláhu, zpomaluje proces biologického stárnutí a zmenšuje rozšířené póry. Ano, tohle všechno umí! Jak s medem nejlépe naložit? Promíchejte ho s vodou v takovém poměru, aby vzniklo mazadlo v konzistenci krému. Po nanesení ho nechte pár minut působit, poté opláchněte vlažnou vodou.

Bílý jogurt má i vnější použití

Jste fanouškem bílého jogurtu? Představte si, že za v něm obsažené živiny nebude vděčné jen vaše zažívání. Tenhle přítel totiž překypuje zinkem, jenž bojuje proti zánětům, zatímco pozitivně ovlivňuje růst tkání a reguluje tvorbu mazu, proto je užitečný při léčbě akné. Bledá potravina živočišného původu pak všeobecně poskytuje pleti hloubkovou hydrataci, přičemž zlepšuje její celkový stav i kvalitu. Nanášejte si ji tedy na obličej ve formě masky, a to pravidelně. Co se za pár minut nevstřebá, to odstraňte vlhčeným ubrouskem.

S olivovým olejem nemusíte jenom vařit

Je pravdou, že „oliváč“ pomáhá regulovat hladinu cholesterolu, funguje jako prevence degenerativních onemocnění, podporuje metabolické funkce a předchází kornatění cév. Dobrodiní však svede i na jiných frontách. Díky vysokému podílu antioxidantů zabraňuje tvorbě vrásek a ochraňuje pokožku před nepříznivými vnějšími vlivy. Tato péče s nádechem oliv vás však dokáže zbavit i tmavých kruhů pod očima či odumřelých kožních buněk, to jste věděli? Být vámi, s aplikací olivového oleje neotálejte ani minutu…

Zdroj: https://skinkraft.com/blogs/articles/why-you-need-body-yogurts-during-winter, https://doctor.ndtv.com/skin/winter-skin-care-stock-up-on-these-5-naturally-moisturising-ingredients-in-your-kitchen-2346787





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat