Prostreno.cz

Esenciální olej lemongrass. Snižuje horečku a pomáhá při migréně

Momentální chladné počasí a stále ještě krátké dny přejí aromaterapii jako nic jiného. Jste jejím příznivcem i vy? Ve sbírce vonných olejů by vám určitě neměl chybět ten z voňatky. Doma ho značně oceníte!

Voňatka citronová známá spíše pod pojmy jako je citronová tráva či lemongrass, je už dlouhou dobu používána k řešení mnoha zdravotních komplikací. Ostatně, žádný div! Mezi její hlavní přednosti totiž patří nejen protizánětlivé, antibakteriální, antimykotické, protirakovinné, močopudné a dezinfekční vlastnosti. Pořídíte-li si tento zázrak v esenciální verzi, získáte šikovného domácího pomocníka při mnoha obtížích. V jakých situacích vám přijde vhod?

Spása pro bolavé klouby. S okamžitým účinkem

Na analgetické schopnosti produktu získávaného z aromatické trávy spoléhá i ájurvédská medicína, a to již celá desetiletí. Tento osvědčený „medikament“ dokáže odvést přebytečnou tekutinu z tkání, což pomůže v boji proti rozšířenému zánětu typickému pro revmatoidní artritidu. To ale ještě není všechno, neboť spolehlivě uleví také od bolesti. Zkuste tedy smíchat uvedeného spasitele s dalším nosným olejem, třeba mandlovým, kokosovým nebo olivovým. Vzniklé „pomazání“ udělá vašim kloubům dobře. Už několik minut po aplikaci!

Lék na horečku, o kterém je dobré vědět

Na seznam vzácných schopností zmíněného dobrodince patří také snižování horečky. Mnoho lidových léčitelů je na základě své dlouholeté praxe skálopevně přesvědčeno, že jeho inhalace významně podporuje pokles tělesné teploty, neboť přispívá k produkci potu. Co říkáte na tuhle voňavou první pomoc? Minimálně za pokus to určitě stojí…

Už žádná špatná nálada. Té odzvonilo

Propadli jste pesimismu, trpíte splíny a jste nervózní? Ať už za vaše neblahé rozpoložení může cokoli, svěřte se do „rukou“ tekuté voňatky. Ta vás uprostřed psychické krize na holičkách rozhodně nenechá! Je prokázáno, že navozuje dobrou náladu, jelikož stimuluje produkci neurotransmiterů dopaminu a serotoninu. Můžete si být jistí, že její uklidňující účinky eliminují chmurné myšlenky, zahání úzkost a zvyšují sebeúctu. Už zapalujete svíčku v aromalampě?

Migréna. S tou se můžete rozloučit

Často vás migréna doslova vyřadí z provozu? V tom případě byste měli vědět, že v krizové situaci lze „nasávat“ i vůni lemongrassu. Obsažené sloučeniny mírní obtěžující příznaky migrény, ulevují však i v případě „běžnéhu“ bolehlavu. Z téhle pomoci navíc nekoukají žádné vedlejší účinky.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat