Prostreno.cz

Na boj s akné povolejte slupky z pomeranče

Zbavujete se pomerančové kůry s tím, že se vám absolutně na nic nehodí? Škoda. Dobrovolně posíláte do odpadkového koše spolehlivý přípravek na bělení zubů, který navíc zatne tipec rudým pupínkům!

Pomeranč je skvělým kompromisem mezi citronem a mandarinkou. Není ani moc sladký, ani příliš kyselý – zkrátka tak akorát, což těší nejednu chuťovou buňku. Tenhle voňavý kus exotiky navíc přináší zajímavá zdravotní pozitiva, která zahrnují nižší pravděpodobnost srdečních onemocnění nebo vylepšené trávení. Obsažené složky také prospívají očím, urychlují metabolismus a posilují kosti. Přesně z těchto důvodů jíte oranžové plody pocházející z Číny poměrně často? Pak se vám doma jistě hromadí jejich slupky. A my vám poradíme, jak je kosmeticky využít! Tohle totiž svedou levou zadní…

Hollywoodský úsměv? Ten můžete mít

Pokud je vám líto utrácet za drahé bělicí přípravky, zkuste tenhle nízkonákladový zlepšovák. Vážně funguje! Z pomerančového „obalu“ vykrojte tenčí pruh a přeleštěte si s ním chrup. Následně vyčkejte 20 minut, poté si zuby vyčistěte kartáčkem a pastou. Stanovenou „dvacetiminutovku“ rozhodně dodržte, jinak byste si mohli poškodit sklovinu. Když se budete držet tohoto manuálu a proceduru párkrát zopakujete, výsledky se dostaví co nevidět.

Stopka akné. Jednou provždy

Už jste v boji s pupínky vyzkoušeli vše možné i nemožné, nicméně stále prohráváte na celé čáře? Nepropadejte panice a neházejte flintu do žita. Příjemně vonící „kabátek“ šťavnatého pokladu nabízí požehnané množství vitaminu C a antioxidantů. Spolupráce těchto živin odstraní odumřelé kožní buňky, pokožku hloubkově vyčistí a nekompromisně zabojuje proti akné. Tak na co ještě čekáte? Chopte se odřezku a přejíždějte si jím postižená místa!

Už žádné tmavé skvrny, které vás tolik rozčilují

Pigmentové skvrny na pokožce? Ani tohle není kdovíjaká paráda. Co se v tomhle směru dá udělat proto, abyste se jich definitivně zbavili? Návštěvu kosmetického salonu odložte na neurčito a povolejte do akce pomerančovou kůru. Tu nechte nejprve proschnout, ideálně pak na slunci nebo v troubě. Jakmile se tak stane, získaný materiál rozmělněte na prášek a smíchejte s trochou vody, čímž vznikne pasta. Po její aplikaci na problémové oblasti ji nechte působit zhruba dvě minuty, následně odstraňte všechny pozůstatky. Rozdíl je vidět okamžitě!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat