Prostreno.cz

Okamžitá stopka kašle a nachlazení v kombinaci medu a skořice

Prevence rakoviny a srdečních chorob, léčbu kašle nebo úlevu od artritidy. Tohle všechno nabízí spolupráce nejstaršího sladidla s práškem, jež se často využívá do těsta na sladké pečivo!

Máte ve spíži med a v kořence skořici? Pokud tyto mocné ingredience smícháte dohromady, získáte medikament, jenž navrací zrak slepým a oživuje mrtvé. Alespoň tak o kombinaci včelího produktu a voňavého prášku smýšleli ve starověku, kde tuto směs s oblibou užívali na veškeré neduhy. Ovšem pozor, s nespornými výhodami onoho přírodního prostředku souhlasí i moderní věda! Co všechno spojení medu a skořice dokáže?

Menší pravděpodobnost srdečních chorob

Chcete si pojistit zdraví srdce? Pak si výše zmíněné léčivo naordinujte ještě dnes. Nějak tak by se dal citovat závěr výzkumu, o němž byste se dočetli v časopise Journal of Nutrition. Z něj jednoznačně vyplývá, že antioxidanty, jimiž nejstarší sladidlo v dějinách oplývá, předcházejí vzniku krevních sraženin, které často vedou k infarktu nebo mrtvici. Živiny, které nabízí skořice, zase snižují hladinu škodlivého cholesterolu a pomáhají čistit tepny. Seznámíte-li oba chutné „srdeční zlepšováky“, je preventivní opatření kardiovaskulárních onemocnění na světě.

Ochrana před rakovinou, kterou nelze odmítat

Již několik vědeckých studií s průkaznými daty poukázalo na fakt, že uvedený sladký všelék podstatně snižuje riziko rakoviny, a to zejména žaludku a tlustého střeva. Odborníci se netají názorem, že ideální užívání daného zázraku je každé ráno nalačno. Budete to tak praktikovat i vy?

Okamžitá stopka kašle a nachlazení? Prý ano

Seznam blahodárných pozitiv ještě nekončí. Je známo, že med je vlivem svého unikátního složení schopen ničit bakterie a posilovat obranyschopnost. V případě, že jeho účinky ještě podpoří antibakteriální sypké ochucovadlo, dochází k rychlému útlumu kašle i nepříjemného nachlazení.

Úleva od artritidy. Rychlá a spolehlivá

Revmatoidní artritida je onemocnění, které vede k chronickému zánětu, což bohužel končívá nevratným poškozením kloubů a chrupavek. Bolesti, které jsou s touto patálií spojené, pak většina pacientů označuje za jen těžko snesitelné. I zde může pomoci protizánětlivá souhra medu a skořice! Vmíchejte si tedy adekvátní množství obou zachránců do sklenice teplé vody a nápoj pijte dvakrát denně.

Zdroj: www.eatthis.com, www.healthline.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat