Prostreno.cz

Potíže s mastnými vlasy a lupy: Svěřte se oleji tea tree

Nadměrně se mastící „nadělení“, otravné lupy či zoufale pomalý růst. Zní vám něco z toho povědomě? Pak povolejte do akce olej z kajeputu. Když si jeho malé množství přidáte do šamponu, rázem bude po starostech!

Problémů s hřívou existuje celá řada. Máte nějaký na krku, respektive na hlavě, i vy? V tom případě vyrazte do nejbližšího obchodu s esenciálními oleji, kde se poptejte po oleji tea tree. Tenhle zázrak získávaný z listů kajeputu střídavolistého je báječnou vlasovou kosmetikou, na kterou sází stále více lidí. Proč se vyplatí dát mu šanci?

Konec lupů. Jednou provždy

Závěry studie publikované v magazínu Journal of American Academy of Dermatology sdělují, že jedinci, kteří si do běžně používaného šamponu přidávají male množství oleje tea tree, zaznamenávají výrazný pokles lupů. A pozor, již po čtyřech týdnech! Vědci si to vysvětlují jeho obsaženými složkami i silným antiseptickým a antibakteriálním působením. Zkusíte tenhle tekutý zlepšovák také? Rozhodně má hodně dobrou pověst…

Rychlejší růst? Ani ten vás nemine

Roste vám kštice doslova želvím tempem? I v takové situaci lze vsadit na „australský poklad“, který vás ve štychu nenechá. Je prokázáno, že stimuluje vlasové folikuly k akci, zatímco zabraňuje vypadávání pramenů. Rovněž zlepšuje celkovou kvalitu kadeří, přičemž poskytuje ochranu před vyrážkami, ekzémy a akné. Úplně nejlépe uděláte, když schopnosti tohoto spasitele využijete tak, jak je popsáno výše. Můžete si být jistí, že na výsledky nebudete čekat dlouho!

I mastným vlasům odzvonilo

Kožní maz kštici sice chrání, zabraňuje jejímu lámání a pomáhá k pružnosti, ale když ho je moc, dobře to také není. Jakmile je už během jednoho dne od umytí hříva zplihlá a jakoby slepená, hovoříme o nadměrně se mastící koruně krásy. Příčiny? Ty podle odborníků hledejte v genech, stresu, hormonálních výkyvech nebo špatném jídelníčku. Nápravu ale představuje jmenovaný olej, který působí jako hloubkové, ale šetrné čistidlo pokožky hlavy, jež dokáže „usměrnit“ hyperaktivní mazové žlázy.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat