Prostreno.cz

Ulevte bolavému tělu: Pověste se hlavou dolů

Podle statistik až 80 procent populace trpí bolestmi zad, které jsou způsobené nesprávným sezením, nedostatkem pohybu či těžkou manuální prací. Zatěžovaná páteř pak zaujme nepřirozenou polohu. Řešení těchto problémů však existuje. Už jste slyšeli o inverzní lavici? Odhalte výhody stavu „hlavou dolů“!

Při problémech s páteří může člověku pomoci inverzní terapie, která se provádí prostřednictvím inverzní, rehabilitační či trakční lavice. Při této léčbě se využívá gravitační síla, což znamená, že pacient s pomocí autotrakčního lehátka visí hlavou dolů v určitém úhlu. Gravitace pak vyvine tlak na páteř a ta se napraví. Zaujala vás tato procedura? Ti, kdo ji podstoupili, se dočkali mnoha pozoruhodných výsledků.

Úleva od bolesti zad

V dnešní době, kdy většina lidí trpí bolestí zad související s držením těla, přichází inverzní terapie jako požehnání! Snížení tlaku na stlačené nervy toto nepohodlí uvolňuje. Pokud se potýkáte s osteoartrózou či skoliózou, neváhejte. A co víc, některým pacientům s migrénami pobyt „hlavou dolů“ také prospěl!

Zlepšení pružnosti kloubů

Díky protahování svalů může inverzní terapie pomoci zlepšit pružnost kloubů. Je také známo, že inverzní lavice je účinná při nápravě drobných nesouladů kloubů způsobených aktivitami, jako je golf nebo tenis, při kterých se využívá pouze jedna strana těla.

Podpora lymfatických funkcí

Z jakého dalšího důvodu je dobré viset vzhůru nohama? Uvedená terapie očišťuje tělo tím, že vyplavuje toxiny z těla, čímž podporuje lymfatické funkce. Inverzní terapie také zbavuje lymfatický systém kyseliny mléčné, jenž způsobuje bolest.

Odplavení stresu

V případě, že si do rehabilitační či trakční lavice sednete, snížíte rychlost tepu, zvýšíte svoji bdělost a zabráníte depresím a výkyvům nálad. Aspoň tak to tvrdí vědci.

Zmírnění křečových žil

Inverzní terapie pomáhá podporovat tok krve do různých částí těla, takže zlepšuje funkci srdce. Umožňuje i zmírnění křečových žil. Mezi ostatní výhody patří podpora správného držení těla, relaxace po náročném tréninku i zlepšení zdraví dýchacích cest. Co se týče vedlejších efektů, hovoří se o tlaku v očních bulvách či závratích.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat