Prostreno.cz

Zhubnutí do léta zajistí bylinkové směsi

Hromadění nadbytečných zásob tuku v organismu a jeho ukládání v podkoží, v dutině břišní, v tkáních a orgánech se často spojuje s poruchou látkové výměny. Co doporučit těm, kdo si přejí zhubnout a zbavit se nadbytečného cholesterolu v krvi? Využijte bylinkové nálevy i koupele! A jak s tuky zatočí ranní popíjení zázračné směsi?

Hubnutí je proces, který v mnoha lidech vyvolává zděšení a stres. Méně jídla, více pohybu? Ano, jedná se o účinné metody, ovšem snížit váhu se dá i trochu jinak. S pomocí bylinek! Které konkrétní druhy vám budou nápomocné?

Hubnoucí směs

Smíchejte rovné díly květu černého bezu, heřmánku pravého, lipového květu, plodů fenyklu a listů máty peprné. Směs nasypte do smaltované nádoby, zalijte vroucí vodou v poměru 1 : 20 (na 1 díl suroviny 20 dílů vody), přiklopte pokličkou, umístěte do vodní lázně a ohřívejte 15 minut. Následně nechte zchladnout a sceďte. Užívejte 1 sklenici dva až třikrát denně v průběhu 8 až 10 týdnů. Pro podporu hubnutí aspoň několik dní nekonzumuje sůl a preferujte střídavé sprchování (každých 15 sekund vyměňte teplou vodu za studenou). A co si dopřát ráno na lačný žaludek?

Jen pampeliška to může být

Nálev (půllitr) ze směsi 60 gramů kůry řešetláku počistivého, 20 gramů kořene pampelišky, 20 gramů plodů petržele, 20 gramů plodů fenyklu a 20 gramů listů máty také patří ke známým prostředkům. Zalijte 2 polévkové lžíce směsi půllitrem vroucí vody a nechte 30 minut odstát. Pijte nalačno (veškerý nálev). Nemáte-li ke všem uvedeným bylinkám přístup, obstarejte si aspoň pampelišku, respektive její kořen. Ten obsahuje fytochemikálie, které nabízejí diuretické a laxativní výhody, jež pomáhají zvýšit objem a frekvenci močení. V překladu to znamená, že zbavuje přebytečné vody v těle. A nejen to.

Studie z roku 2009, kterou publikoval časopis Journal of Alternative Medicine, prokázala, že kořen pampelišky potlačuje chuť k jídlu a podporuje odbourávání tuku a cholesterolu. Má také velmi málo kalorií. Stačí pít čaj z kořene pampelišky 2 až 3krát denně. Za účelem urychlení hubnutí se podle lidových léčitelů osvědčují i koupele v odvaru z mochny husí.

50 až 100 gramů suché bylinky se v pěti litrech vody uvede do varu a nechá na mírném ohni vařit 15 minut. Poté se odvar nalije do koupele. Mochna se přitom sbírá v období května a června, žádaná je její nať s květy i bez nich. V létě se z ní připravují nálevy nebo tinktury.

Zdroj: www.healthline.com, www.eatthis.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat