Prostreno.cz

Zdravé ingredience báječně vyladí chuť smoothie

Mandlová mouka, kokosová voda, lněná semínka nebo avokádo. Už jste tyto přísady zkusili vmíchat do smoothie? Budete se divit, co umí za zázraky. Urychlují totiž hubnutí, detoxikují organismus, omlazují pleť a napomáhají ukázkovému zažívání!

Mixované koktejly neboli smoothies jsou poslední dobou v gastronomické módě, z čehož mají radost zejména odborníci. Ti totiž chválí každý kousek ovoce, zeleniny nebo jiné prospěšné pochutiny, kterým si moderní populace zpestří jídelníček! Když už jsme u toho, co si obvykle do svého drinku přidáváte vy? Máme pro vás pár extra výživných nápadů…

Mandlová mouka. Proč vlastně ne?

Jak již název napovídá, tato mouka se vyrábí z loupaných mandlí, které jsou bohaté na bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, antioxidanty a celou řadu vitaminů i minerálů. Produkt, jenž je oblíbenou surovinou bezlepkového pečení, bývá spojován s regulací škodlivého cholesterolu a prevencí rakoviny. Ovšem pozor, tenhle sypký zázrak rovněž podporuje metabolické funkce, což pomáhá při hubnutí. Zároveň dodává energii a zpomaluje biologický proces stárnutí.

Dejte šanci avokádu

Plod hruškovce přelahodného dodá vašemu smoothie krémovitější konzistenci. To ale není jediný důvod, proč ho touto cestou zahrnout do pitného režimu. Avokádo díky cenným sloučeninám brání oxidaci tuků ve střevech, přičemž pročišťuje játra, takže navozuje rovnováhu v organismu. Dále pozitivně ovlivňuje neurony v mozku, zlepšuje kognitivní funkce a posiluje imunitu. Také nesmírně prospěje vašemu trávení a sníží riziko diabetu 2. typu.

Lněná semínka jako bezva přísada

Že semínka do přípravy mixovaného nápoje nelze zahrnout? Co vás nemá! Zkuste do vašeho výtvoru přisypat trochu těch lněných, můžete z toho těžit jenom pozitiva. Nabízí totiž vysoký podíl kyseliny alfa-linolenové (ALA), což je velice silný protizánětlivý prostředek bojující proti různým onemocněním. O těchto semínkách je ale také známo, že pomáhají regulovat hormonální nerovnováhu, udržují pravidelný srdeční rytmus a předcházejí zažívacím obtížím.

Kokosová voda. I ta se hodí

Libo trochu exotiky? Pozvěte na palubu kokosovou vodu! Nasládlá bezbarvá tekutina získávaná z dutin nezralých kokosů je známým detoxikačním zlepšovákem, který z těla vyžene odpadní látky. Nelze jí odepřít ani to, že má omlazovací schopnosti a urychluje hubnutí, zatímco působí proti bolestem hlavy, a vlivem přítomného hořčíku zlepšuje náladu.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat