Prostreno.cz

Potraviny, které jsou bohaté na kyslík

Víc kyslíku v krvi? Neskutečná výhra! Proč je takový stav žádoucí a které potraviny jsou na kyslík vyloženě bohaté? Bez těchto nezbytností se nedá kvalitně žít! Vsaďte třeba na jablka, meruňky nebo zeleninové šťávy!

Alkalické potraviny, které pomáhají zvýšit hladinu kyslíku v krvi, mají řadu výhod. Zabraňují tvorbě kyseliny mléčné, která může poškodit zdraví. Pomáhají stimulovat různé funkce a procesy v organismu a starají se o to, aby orgány správně fungovaly. Taky optimalizují schopnost těla absorbovat různé vitaminy a minerály a udržují normální hladiny pH.

Zkrátka a dobře, potraviny, které jsou bohaté na kyslík, zlepšují celkové zdraví, proto jsou velmi důležité. (Když je strava vysoce kyselá, může vést k problémům s dýcháním, sterilizaci, kardiovaskulárním onemocněním a různým terminálním onemocněním.) Takže, co si dát na talíř? Tohle jsou dobroty bohaté na kyslík!

Avokádo, bobule, zralé banány, mrkev, rybíz, celer, česnek

Tyto potraviny mají vysoký obsah antioxidantů a jsou zdraví prospěšné. Jejich hodnota pH je 8. Takový česnek má navíc i vlastnosti, které pomáhají regulovat krevní tlak.

Výhonky vojtěšky, sladká jablka, meruňky

Jedná se o potraviny bohaté na vlákninu, které mají hodnotu pH 8 a jsou také snadno stravitelné. Obsahují množství enzymů, jež udržují optimální hormonální rovnováhu těla. Tyto potraviny rozhodně potřebujete, pokud chcete zvýšit hladinu kyslíku v krvi.

Sladké hrozny a hrušky, ananas, mučenka, rozinky, zeleninové šťávy

Tyto dobroty mají hodnotu pH 8,5 a jsou bohaté na vitaminy A, B a C a také antioxidanty. Potraviny v této skupině regulují krev, což zase pomáhá snižovat krevní tlak a eliminovat riziko srdečních onemocnění. Zeleninové šťávy jsou důležité pro buněčnou detoxifikaci, protože jsou bohaté na železo.

Ovocné šťávy, kiwi, čekanka

Uvedená skupina potravin má hodnotu pH 8,5. Jedná se o potraviny bohaté na flavonoidy, což jsou chemické sloučeniny nalezené v přírodních potravinách s antioxidanty. Patří k zásobárnám přírodního cukru, který netvoří kyselé sloučeniny, když je potravina trávena. Ve skutečnosti mají vlastnosti, jež podporují tvorbu zásad a poskytují více energie pro tělo.

Chřest, mořské řasy, řeřicha

S hodnotou pH 8,5 se i tato skupina potravin může pochlubit účinky, které snižují hladiny kyseliny v těle. Například řeřicha je bohatá na vápník a železo a chřest má vysokou hladinu asparaginů, což jsou aminokyseliny prospěšné pro nervový systém.

Mango, limetky, citrony, melouny, petržel, papája

Potraviny v této skupině mají hodnotu pH 8,5 a fungují nejlépe jako čističe ledvin. Papája pomáhá při „úklidu“ tlustého střeva a reguluje pohyb střev. Petržel odstraňuje škodlivé látky a působí jako diuretikum. Mango, limetky a meloun jsou plné vitaminů a taktéž se mohou pochlubit alkalickou povahou. Co se týče citronu, tak ten je na kyslík nejbohatší.

Má elektrolytické vlastnosti, které z něj činí vynikající alkalizující jídlo. V podstatě je to rychlý a silný odlehčující prostředek proti kašli, nachlazení, chřipce, hyperaciditě, pálení žáhy a dalším onemocněním souvisejícím s viry. Berte ho jako tonikum pro játra, jež pomáhá při čištění a povzbuzování tohoto vitálního orgánu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat