Prostreno.cz

Domácí prostředky, které urychlí léčbu žloutenky

Rajče, citron nebo heřmánkový čaj. Tyto nenápadné potraviny má doma téměř každý, málokdo však tuší, že se jedná o účinné medikamenty bojující proti žloutence. V čem vězí jejich síla? A při jakých situacích ještě přijdou vhod?

Žloutenka je stav, který se projevuje zežloutnutím kůže, očního bělma, sliznic a ostatních tkání následkem zvýšené koncentrace žlučového barviva bilirubinu v krevní plazmě. Ačkoli si kdekdo myslí, že se léčba téhle patálie nedá uspíšit, babské rady tvrdí pravý opak. Co podle nich pomůže každému pacientovi k rychlejší rekonvalescenci?

Rajče jako zaručené řešení

Rajčetem proti žloutence? Tuhle radu by vám posvětili i hlavní představitelé moderní vědy. A to vážně! Šťavnatý plod totiž vykazuje vysoký podíl naprosto jedinečného barviva zvaného lykopen, které je pověstné svým silným antioxidačním působením. Tím nejenže posiluje imunitu a reguluje cholesterol, také významně přispívá ke snížení rizika kardiovaskulárních i onkologických onemocnění. To ale není všechno, neboť lykopen obnovuje i poškozená játra, což může člověku v boji se „žlutým nadělením“ poskytnout nemalou výhodu.

Můžete počítat i s citronem

Když jde o rehabilitaci jater, ruku k dílu přidá i ovoce, které se možná tváří trochu kysele, ve štychu vás ale nenechá. Neskromné množství obsaženého vitaminu C podpoří celkovou detoxikaci, ochrání buňky před poškozením a posílí obranyschopnost. Každodenní konzumace vody s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou je tedy vyloženě na lékařský předpis!

Heřmánek nefunguje jenom jako uspávadlo

Heřmánkový čaj je celosvětově známým prostředkem proti nespavosti a úzkosti. Ovšem pozor, tím jeho poslání rozhodně nekončí! Věděli jste, že umí zatnout tipec nadýmání? Cenné látky, které se vyskytují v každé jeho „porci“, totiž uvolňují svalstvo trávicího systému, zbavují křečí i pocitu plného břicha. Zároveň tlumí bolesti hlavy způsobené stresem, pročišťují organismus od nahromaděných škodlivých látek a „dohlíží“ na správné fungování metabolismu. Aby toho nebylo málo, lidoví léčitelé přísahají, že tento horký nápoj je také mocnou zbraní, jež urychluje uzdravení při žloutence.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat