Prostreno.cz

Komentáře k článku

Masunta nejosvícenější... 26.05.2023

Do mlýnku na kávu dám celá zrnka kávy nebo i umletou. Přidám hřebíček, bobkový list - netřeba s nimi šetřit. Po umletí přidávám skořici a zázvor, trochu kávy instantní. Tak to je ta zdravá verze. Nyní dokáži dvě třímístná čísla vynásobit z hlavy ...

Masunta nejosvícenější... 29.05.2023

Japonští molekulární biologové objevili v kávových zrncích dvě látky, které zpomalují nebo zastavují růst různých druhů rakoviny prostaty, včetně benigních druhů. Uvedli to během vystoupení na každoročním kongresu Evropské asociace urologie v Barceloně. Podle mediků je zaujaly vlastnosti kávy poté, co prozkoumali velké statistické údaje jiných vědců. Ukázalo se, že milovníci kávy přibližně o 11 procent méně trpěli rakovinou prostaty, než jiní muži. Pak vědci se rozhodli zjistit, jestli opravdu existuje spojení mezi použití kávy a snížením rizika rozvoje nádoru. Vybrali šest nejaktivnějších látek z extraktu kávy a sledovali, jak různé kombinace těchto molekul budou zpomalovat růst různých typů karcinomu. Experimenty ukázaly, že hned dvě látky, caveol a cafestol, mají protinádorové vlastnosti. Jejich kombinace dvakrát zpomalila růst nejvíce nezranitelných typů rakoviny prostaty. Méně odolné druhy rakovinných buněk byly zničeny během prvních 24 hodin sledování.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat