Prostreno.cz

Komentáře k článku

Masunta nejosvícenější... 29.05.2023

Japonští molekulární biologové objevili v kávových zrncích dvě látky, které zpomalují nebo zastavují růst různých druhů rakoviny prostaty, včetně benigních druhů. Uvedli to během vystoupení na každoročním kongresu Evropské asociace urologie v Barceloně. Podle mediků je zaujaly vlastnosti kávy poté, co prozkoumali velké statistické údaje jiných vědců. Ukázalo se, že milovníci kávy přibližně o 11 procent méně trpěli rakovinou prostaty, než jiní muži. Pak vědci se rozhodli zjistit, jestli opravdu existuje spojení mezi použití kávy a snížením rizika rozvoje nádoru. Vybrali šest nejaktivnějších látek z extraktu kávy a sledovali, jak různé kombinace těchto molekul budou zpomalovat růst různých typů karcinomu. Experimenty ukázaly, že hned dvě látky, caveol a cafestol, mají protinádorové vlastnosti. Jejich kombinace dvakrát zpomalila růst nejvíce nezranitelných typů rakoviny prostaty. Méně odolné druhy rakovinných buněk byly zničeny během prvních 24 hodin sledování.

Masunta nejosvícenější... 26.05.2023

Do mlýnku na kávu dám celá zrnka kávy nebo i umletou. Přidám hřebíček, bobkový list - netřeba s nimi šetřit. Po umletí přidávám skořici a zázvor, trochu kávy instantní. Tak to je ta zdravá verze. Nyní dokáži dvě třímístná čísla vynásobit z hlavy ...

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat