Prostreno.cz

Esenciální oleje, které tlumí symptomy alergie

Zase vás alergie doslova válcuje? Až si půjdete pro další zásobu papírových kapesníků, vezměte to přes obchod s vonnými oleji. Lépe dýchat se vám bude v případě, že tam koupíte kadidlo, hřebíček nebo eukalyptus!

Z odborného hlediska je alergie nepřiměřená reakce imunitního systému na látky, se kterými se běžně setkáváme. Z pohledu „pacienta“ jde o nepříjemnost, jež se projevuje častým kýcháním, rýmou, ucpaným nosem a svědivými vyrážkami. Žádnou výjimkou bohužel nejsou ani bolesti hlavy, s nimiž jdou ruku v ruce pocity nevolnosti a otoky očí. Víte o tom svoje? V tom případě by vás mohlo zajímat, že úlevu neslibují jenom farmaceutické medikamenty, po nichž je člověk unavený a bez nálady. Záchranné lano vám totiž hodí i esenciální oleje! Které si můžete naordinovat ještě dnes?

Kadidlo jako možné řešení

Kadidlový esenciální olej byl hodně ceněnou komoditou již před mnoha staletími. Ostatně, divíte se? Vždyť má pověst prostředku, jež harmonizuje mysl a přináší úlevu celé nervové soustavě. První pomoc však poskytne i bolavým kloubům, které trpí následkem revmatismu a artrózy. Nelze nezmínit, že rovněž poslouží jako dezinfekce, neboť vykazuje silné antibakteriální, antiseptické a antiinfekční vlastnosti. Ovšem pozor, uplatní se i tehdy, pokud vás deprimuje alergie, neboť prokazatelně mírní její obtěžující symptomy. Zkusíte ho kápnout do aromalampy?

Ani hřebíček vás nenechá ve štychu

Svého času měl hřebíček srovnatelnou hodnotu se zlatem, což dokládají staré historické prameny. Ani v esenciální podobě vás tenhle voňavý spasitel nezklame! Kromě toho, že jeho inhalace přispívá k regulaci krevního tlaku a tlumí bolesti hlavy, osvědčí se i v boji proti zmíněné patálii. Alespoň takový názor mají odborníci, kteří jeho schopnostem zasvětili hned několik studií.

Nutno podotknout, že pokud „tekutý hřebíček“ smícháte s dalším nosným olejem, získáte báječné „pomazání“ na vyrážky a ekzémy. Zajímavou vlastností takto získané „mastičky“ je, že obsahuje až třicetkrát více antioxidantů v porovnání s třeba borůvkami, které platí za jejich nejbohatší zdroje. Tím chrání pokožku před bakteriemi a viry.

Eukalyptus, přítel do nepohody

Také eukalyptus vykazuje antiseptické účinky, přičemž podporuje procesy hojení. Rovněž brání růstu mikroorganismů a rozpouští hleny, kvůli čemuž ho alergici vítají všemi deseti. Jak přesně ho využít v praxi? Rozmíchejte jeho dvě kapky ve sklenici vlažné vody a přidejte necelou čajovou lžičku mořské soli. Podomácku vyrobené kloktadlo vám vyčistí krk a zabojuje proti infekcím. Pokud si eukalyptem provoníte domácnost, zmírní se dýchací potíže spojené s alergiemi.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat