Prostreno.cz

Pusťte si v létě k tělu exotický mongongo olej

Ochrana proti slunci či hydratační vlastnosti? Exotický olej je báječnou kosmetickou pomůckou, která vyživuje pleť i vlasy! Odkud se mongongový olej vzal a proč ho musíte mít?

Schinziophyton rautanenii, obyčejně známý jak mongongo nebo manketti, je velký strom, který sídlí v lesnatých kopcích a písečných dunách subtropické jižní Afriky. Jeho vejčité, červeno-hnědé plody uvnitř skořápky ukrývají chutné a velmi výživné oříšky, ze kterých se připravuje olej. Ten je plný polynenasycených mastných kyselin, antioxidantů, minerálů a proteinů. A báječně působí na pokožku a vlasy, což se od něj všeobecně očekává. Nutriční profil tohoto zázraku je totiž dost výmluvný!

Kyselina linolová

Mongongo olej je domovinou kyseliny linolové a polynenasycených omega-6 mastných kyselin. Nedostatek obou vede k poklesu funkce kožní bariéry, v podstatě totiž působí jako přirozená obrana proti UV záření, bakteriím, dehydrataci a infekci. Trpíte na kožní onemocnění, nebo vás sužuje suchá pleť? Mongongo vaše problémy vyřeší.

Kyselina alfa-eleostearová

Konjugovaná mastná kyselina, kyselina eleostearová, tvoří přibližně 25 % tukového profilu mongongového oleje. Několik studií potvrdilo, že má protinádorové vlastnosti se schopností potlačit růst nádoru. Další zajímavou kvalitou kyseliny eleostearové je její síla při ochraně proti slunci.

Kyselina olejová

Kyselina olejová se nachází v mnoha druzích rostlinných tuků, zejména u panenského olivového oleje. Právě ona patří k látkám, které zvyšují schopnost pokožky absorbovat vlhkost a živiny. Jako změkčovadlo je kyselina olejová vynikajícím hydratačním krémem, jenž má hluboký zvlhčující a čisticí účinek na pokožku.

Kyselina palmitová

Kyselina palmitová je dobře zaoblená mastná kyselina s povrchově aktivním činidlem, změkčovadly a vlastnostmi čistí a hydratují kůži. I ji pokožka a vlasy neskutečně vítají.

Další účinné látky

Uvedený exotický olej se zároveň může pochlubit vitaminem E, hořčíkem, proteinem a zinkem. Všichni jmenovaní mají v kosmetickém průmyslu vybudovanou tu nejlepší pověst. Pro nejčistší formu si můžete láhev tohoto za studena lisovaného 100% organického mongongového oleje zakoupit ve specializovaných prodejnách. Pak už jen stačí smíchat jej s jinými složkami, nebo ho jednoduše aplikovat přímo na kůži a vlasy, které jsou díky němu pružné, silné a vyživené.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat