Prostreno.cz

Co udělá rajčatová šťáva s vaším vzhledem

Čistá, ničím nedochucovaná rajčatová šťáva je považována za super nápoj, a to díky všem těm vitaminům a minerálním látkám. Co tenhle koktejl zdraví udělá s vaším tělem i krásou? Tyhle prospěšné přínosy nelze přehlédnout!

Šťáva z rajčat obsahuje životně důležité živiny, jako jsou vitamin A, vitamin K, vitaminy B1, B2, B3, B5 a B6, spolu s minerály, jako je hořčík, železo a fosfor. Stručně řečeno, sklenka rajčatové šťávy je vše, co potřebujete, abyste zůstali zdraví a krásní. Nevěříte? Tohle jsou její výhody.

Bohatý zdroj vitaminů A a C

Rajčatová šťáva je slušným zdrojem vitaminů A a C. Oba pomáhají při posilování imunitního systému, zlepšují zrak a také udržují zdraví kostí a zubů.

Prevence proti vysokému cholesterolu

Pití rajčatové šťávy působí jako prevence vysokého cholesterolu. Tento nápoj se totiž může pochlubit vlákninou, která snižuje hladinu špatného cholesterolu v těle. Rajčatová šťáva je známá i pro přítomnost niacinu nebo vitaminu B3, o nichž se ví, že cholesterol stabilizují.

Pomocník při hubnutí

Další velkou výhodou rajčatové šťávy je, že pomáhá při hubnutí. Udržuje tělo hydratované, zatímco nízký obsah sodíku a vlákniny v ní zajišťuje pocity sytosti. Tenhle zázrak dodává tělu potřebné množství živin a kalorií a slibuje, že metabolický proces zůstane funkční.

Regulace pohybů střev

Jedním z největších problémů, kterým čelí staří lidé, je nepravidelný pohyb střev. Nejlepší řešení, které je k dispozici, je právě rajčatová šťáva. Vláknina udržuje játra zdravá, napomáhá trávení, zabraňuje zácpě a tím reguluje a řídí pohyb střev.

Detoxikace

Uvedený červený nektar má detoxikační účinek na tělo, a to díky přítomnosti chloru a síry. Játra a ledviny jsou nadšené!

Zmenšení rozšířených pórů

Rajčatová šťáva pomáhá zbavit se opálení, zabraňuje zabarvení kůže, léčí a zároveň předchází akné, zmenšuje otevřené póry a reguluje vylučování mazu v pokožce.

Působení proti lupům

Vitaminy a železo přítomné v rajčatové šťávě dodávají lesk matným vlasům, také odstraňují svědění pokožky hlavy, stejně jako lupy. Stačí aplikovat čerstvou rajčatovou šťávu na pokožku hlavy a vlasy poté, co jste si kštici umyli šamponem. Poté nechte 4 až 5 minut působit a následně opláchněte studenou vodou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat